Prijava

Vaša prijava

FOTO Nedjelja na goričkoj tržnici


Na goričkom placu nedjelja je mirna, nema puno kupaca, ali ni prodavača. Oni koje smo zatekli i fotografirali, ispričali su nam što sve nude.

 

“Potočarku sadimo već treću godinu, matovilac imamo već duže vrijeme i to oko 30 tisuća flanaca. Imamo velike plastenike koji se griju. Za Uskrs ćemo imati rotkvicu, salatu, mladi luk, potočarku, matovilac i rikulu. Te nove stvari, potočarku, matovilac i rikulu ljudi najviše kupuju. Bit će ih još samo mjesec dana, a onda dolaze rajčica i paprika“, objasnila je Zlata iz Rakarja koja kaže da ima dosta stalnih kupaca koji prepoznaju kvalitetu njenih proizvoda.

 

Osim povrća, Zlata se bavi i uzgojem cvijeća.

 

“Sad imamo zumbule. Crvene, roze, svih boja. Sadili smo ih na jesen i sad ih prodajemo. To je prvo proljetno cvijeće i lako ga je održavati. Ne treba mu puno sunca, ali ako ga ima, puno ljepše cvate“, objasnila je poljoprivrednica iz Rakarja.

 

Gospođa Grgar na tržnici prodaje jabuke i sok od jabuka. U Ribnici ima dva hektra voćnjaka, a kaže kako je nekad, na staroj lokaciji gradske tržnice, prodaja išla puno bolje.

 

Galerija fotografija