Prijava

Vaša prijava

Teatar EXIT i Ludens Teatar donose predstavu o prijateljstvu i odanosti


Predstava “Nas dva i ja” rađena je po ideji crtanog filma o bezuvjetnom prijateljstvu. Rađena je u koprodukciji Teatra EXIT i Ludens Teatra, pod redateljskom palicom Saše Anočića, a u Gorici gostuje večeras u 20 sati.

 

“Maša živi u Hrvatskoj s roditeljima i djedom koji ne provode puno vremena s njom te je često prepuštena sama sebi, dok Idrizi živi sam u Americi gdje radi kao čistač i jedini mu je prijatelj gluhoslijepa stara susjeda. Prvih 50 minuta predstave paralelno pratimo njihove odvojene priče, svjedočimo njihovoj tužnoj svakodnevici u kojoj su veoma usamljeni. Njihove se priče povežu kada Maša pronađe Idrizijevu adresu na papiru u maminom ormaru i odluči mu poslati pismo. Drugi se dio predstave vrti oko njihovog dopisivanja, a jedno su u drugome pronašli utjehu i blisku osobu za razgovor koja im je toliko nedostajala u njihovoj životnoj okolini“, opisuju sa  ziher.hr.

Kroz predstavu se provlače mnoga pitanja: ljubav, prijateljstvo, laž, sloboda, različitost, istinitost, primitivizam, voajerizam, krađa, prostodušje. Naime u životu zna biti toliko teško da je samo herojstvo preživjeti dan, a nekad je toliko lako da od sreće i ljubavi možemo sve.