Prijava

Vaša prijava

‘Capi Tapi’ pobjednik 2. Sajma Vježbeničkih tvrtki


Jučer je u Srednjoškolskom centru održana godišnja manifestacija ”Sajam Vježbeničkih tvrtki” Ekonomske škole na kojoj je sudjelovalo 12 Vježbeničkih tvrtki: Đurđine Činkice, Capi Tapi, Iskra putovanja, Mobitech, De Eventos, Adonis, Liquore, Pokon-Pokon, EkoN, Tiskaj me, Sport.it i Korekt. Na Sajmu je izlagala i tvrtka gost (Svjetski putnik) iz Druge ekonomske škole iz Zagreba. Djelatnici Vježbeničkih tvrtki bili su učenici četvrtih i trećih razreda, a njihovi partneri su: Cedekap d.o.o., Đido Mova d.o.o., TZ Velika Gorica, Amalija uslužni obrt, SSŠ Velika Gorica, Euroherc d.d., Brigljević liquers&spirits, Veseli dućan d.o.o., Kova d.o.o., As d.o.o. i Jako d.d. Učenici su izlagali svoje ”fiktivne” proizvode: robu i usluge, informacijsko-komunikacijsku opremu, turističke usluge, organizaciju proslava, catering, prodaju likera, sokove i proizvode od voća, uredsku opremu, prodaju proizvoda s logom, prodaju sportske opreme, prodaju prehrambenih proizvoda, poklon galeriju, trgovinu na malo željeznom robom, bojama i staklom u specijaliziranim prodavaonicama.

 

U uvodnom dijelu državnu himnu su otpjevale učenice Erika Vilus, Klaudia Siuč i Tea Paulić, a one su svirkom i pjesmom ispunile i prigodni glazbeni dio programa. Moderatorice su bile Aida Mujakić i Kristina Janjić. Uvodnu i pozdravnu riječ imala je ravnateljica Ekonomske škole Vesna Brkljačić, a o manifestaciji je govorio voditelj Sajma Ivan Mohar, prof koji je, inače, voditelj Stručnog vijeća ekonomista u Ekonomskoj školi.

 

Ravnateljica Brkljačić je u svom govoru istaknula ideju i provedbu Sajma Vježbeničkih tvrtki: ”Vježbenička tvrtka je predmet u kojem se koristi nastavna metoda koja omogućava simulaciju radnih procesa stvarnih poduzeća i prati suvremene svjetske trendove u poučavanju. Na ovaj način učenici razvijaju poduzetnički duh, sposobnost rada u timu, sposobnost podnošenja stresnih situacija, rješavanje konflikata, fleksibilnost, odlučivanje, a iznad svega, intelktualnu znatiželju. Međusobnom suradnjom i nastupom na Sajmu razvijaju prijateljstva i ostvaruju korisne kontakte i nakon završetka školovanja. Sajam se organizira u okviru Nastavnog plana i programa predmeta Vježbenička tvrtka uz potporu Škole i tvrtki partnera. Sva imena, logo, slogane, promidžbene i poslovne materijale kreirali su sami učenici uz pomoć svojih mentora i tvrtki partnera. Sve što je prezentirano rezultat je znanja iz gotovo svih predmeta s naglaskom na strukovne sadržaje i kreativnost samih učenika.”

 

Tri Prosudbena vijeća (3×3) za vizualni dojam, prezentaciju i kompletan dojam činili su: Brankica Žugaj, Mirela Vroić-Štefanko, Barbara Grđan-Odrčić, Gordana Svekrić, Mara Matić, Ivan Veljača, Sanja Primorac, Draženka Ćaćić i Nada Mohar. Oni su donijeli odluku da je pobjednik 2. Sajma tvrtka ‘Capi Tapi’, koja se bavi prodajom pekarskih proizvoda.
Jedan štand na Sajmu imao je i Školski volonterski klub Ekonomske škole na kojem su u povodu humanitarne akcije prodavani prehrambeni proizvodi, a novac će biti uplaćen na račun udruge koja skrbi za mlade osobe s invaliditetom.

 

galerija fotografija