Prijava

Vaša prijava

Policija: Učestale provale po okolnim naseljima


Policijski službenici imali su naporan tjedan po pitanju provala i krađa. Smatra se da provala u Obrezini u obiteljsku kuću datira iz ožujka, no kako je vlasnik bio na privremenom radu van zemlje, provalu je prijavio naknadno. 68- godišnjaku je za sada nepoznati počinitelj provalio u kuću te otuđio dva televizora, odjeću, posuđe, roštilj, škare za živicu, produžni kabel, te drvenu kutnu garnituru sa stolom i stolicama. Šteta se procjenjuje na 10.000 kuna.

U razdoblju od 5. do 15. travnja u Zablatju Posavskom policiji je prijavljena provala u šupu iz koje je ukradena elekstrični trimer, čime je vlasnik oštećen za 1.000 kuna.

U Buševcu je provaljeno u u vikenicu iz koje je lopov odnio razno piće, cirkular i sitni alat, čime je 46-godišnjeg vlasnika iz Velike Gorice oštetio za 2.000 kuna.
Ovoga tjedna je provaljeno u dvije vikendice u Šiljakovini. Iz njih je odnesen razni alat i gorivo. U jednoj je šteta 1.100 kuna a u drugoj 2.000 kuna.Evidentirana je i provala u Kušancu gdje je iz agregata u vlasništvu HAC-a lopov ukrao 2 akumulatora. Šteta je 3.000 kuna.

44-godišnja vlasnica obiteljske kuće u Velikoj Mlaki krađu nakita prijavila je krađu nakita iz prošle godine. Naime, u periodu od 26. kolovoza prošle godine do 01. travnja ove godine iz njene kuće je “nestao” razni zlatni nakit vrijedan 11.000 kuna.

U noći sa 16. na 17. travnja iz teretnog vozila tvrtke AV Mont, koje je bilo parkirano u ulici Matije Slatinskog, ukraden je rezač za keramičke pločice i mikser za ljepilo a šteta se procjenjuje na oko 3.500 do 4.000 kuna.

Neobična krađa i oštećenje tuđe imovine dogodila se između naselja Lukavec i Gudci. Naime, dok je vlasnik iz Zagreba otišao u šumu prošetati psa, nepoznati je počinitelj izgrebao njegovo parkirano vozilo napisavši “Hajduk živi vječno”. Demontirao je naplatke i oba odbojnika koje je otuđio, te je ispustio zrak iz sve četiri gume. Šteta je 17.000 kuna.