Prijava

Vaša prijava

Noć knjige: Knjižnica poziva na druženje s autorima


Gradska knjižnica Velika Gorica pridružila se nacionalom obilježavanju Noći knjige u povodu čega je pripremila gostovanje četiri autora. Anđa Marić ujutro je predstavila svoj roman prvijenac ‘Afra’ namijenjen djeci i mladima, a govori o tome kako je to kad si drukčiji od većine i kako se s time nositi, te o tome zašto je važno biti svoj i originalan.

 

“Večernja književna druženja već tradicionalno otvara Folklorni ansambl Turopolje u parku ispred Središnjeg odjela za odrasle, a izvest će pjesme i plesove vezane uz Jurjevo”, kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

 

U ‘Čitanjima bez korica’, programu kojim se predstavljaju velikogorički autori bez do sada objavljenih knjiga, u 19 sati gostuje pjesnik, prozaik, kolumnist i glazbenik Zlatko Majsec, poznat po bendu Mel Camino koji će čitati ponešto od već u javnosti poznatih tekstova, ali neke nove uratke.

 

“Noć knjige nastavljamo uz jednog od trenutno najpopularnijih i najčitanijih naših pisaca Bekima Sejranovića, odnedavno i našeg susjeda koji je, uz Oslo, za svoj dom odabrao Turopolje. O čemu sve Bekim Sejranović piše u svom zadnjem romanu ‘Tvoj sin Huckleberry Finn’, u kojem je odnosu s njegovim prethodnim knjigama, kako je to biti hrvatski pisac u Norveškoj i što općenito znači pisati i živjeti na mitskom europskom sjeveru, što ga je uopće privuklo Turopolju i što za njega znače putovanja, otkrit ćemo kroz druženje s autorom Bekimom Sejranovićem i urednikom knjige, Dragom Glamuzinom, koji je ujedno i naš večerašnji ‘četvrti autor’ pjesnik i romanopisac”, najavili su iz Gradske knjižnice, a ovaj dio programa započinje u 20 sati.

 


Projekt IMBY prošao detaljnu inspekciju

Mraclin za čistu peticu