Prijava

Vaša prijava

40. obljetnica škole spojila generacije


Svečana akademija povodom 40. obljetnice Osnovne škole Jurja Habdelića održana je jučer u holu škole uz nazočnost kompletnog nastavničkog vijeća, učenika i djelatnika, čelnika iz društveno-političkog i kulturnog života Grada Velike Gorice i susjednih općina Pokupsko, Kravarsko i Orle. Državnu himnu otpjevao je učenik Dominik Mateković, a pjesmu Spomenek izveo je školski zbor. Ravnatelj Davor Vidović pozdravio je prisutne i zahvalio se gostima na dolasku.

 

Program akademije bio je podijeljen na tri dijela: u prvom dijelu bila je prikazana povijest Škole, uz video projekcije te umjetničke nastupe sadašnjih i bivših učenika, drugi dio odigrao se na vanjskoj školskoj lokaciji gdje je FA Šiljakovina uz folklorni nastup pokazao i običaje Jurjeva, a treći dio je opet bio u školskim prostorima koji su izložbenim eksponatima vizualno spojeni u jednu cjelinu. Moderator svečane akademije bio je Marijan Tomić, učenik 8.a razreda.

 

Bivše učenike OŠ Jurja Habdelića reprezentirali su glazbenici: pijanist Krešimir Starčević, prof., studentica Muzičke akademije u Zagrebu Lucija Ercegovac i Marija Magdalena Sever, učenica 2. pripremnog razreda solo pjevanja Umjetničke škole Franje Lučića. Iz redova aktualnih polaznika Škole pjevali su, svirali, recitirali i plesali: Fran Dumančić, Danijel Ciberlin Ivanić, Nika Lučan Grgić, Ivona Sudar i Nika Jukić. Učeničke kreacije okončane su promocijom slikovnice ”Hrabri Jura i Legvan Ivan putuju svijetom” autorice Marte Nidogan, učenice 4.a razreda.

 

Prvi dio svečane akademije okončan je porukom: ”Učitelji su ti koji sebe koriste kao mostove, pozivajući svoje učenike da prijeđu preko njih, zatim, pomažući im prijeći, hrabre ih da i sami sagrade takve mostove. Najljepše i najbolje stvari na svijetu ne mogu se vidjeti ni dotaknuti, već osjetiti u srcu. Nadamo se da smo ovim prisjećanjem na 40 godina rada naše škole, potaknuli najljepša sjećanja u vašim srcima”.

 

galerija fotografija


Državno Natjecanje iz geografije