Prijava

Vaša prijava

Završen natječaj ‘Pišem ti pismo’, evo tko su pobjednici


Objavljeni su rezultati natječaja ‘Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo‘ koji već petu godinu Gradska knjižnica Velika Gorica provodi u suradnji s Hrvatskom poštom. Natječaj se raspisuje povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se širom svijeta obilježava 11. svibnja, sa željom da podsjeti na zaboravljenu komunikaciju putem pisama, ali i sa ciljem poticanja pismenosti i pismenog izražavanja.

 

Ovogodišnja preporučena tema bila je vezana uz knjige, čitanje, knjižnice i knjižničare, ali također su se zainteresirani za sudjelovanje mogli u pismu obratiti kome god su željeli. Za sudjelovanje u natječaju trebalo je napisati pismo i poslati ga putem pošte.

 

“Pisma su na natječaj pristigla većinom iz Velike Gorice, ali i iz Buševca, Jastrebarskog, Sesveta, Čakovca, Murskog Središća, Vratišinca, Omiša i Splita, a zbog raznolikosti i zanimljivosti tema i osoba kojima su pisma bila upućena, žiri ove godine nije imao nimalo lak zadatak izdvojiti naj pisma”, kažu iz velikogoričke Gradske knjižnice.

 

Ove godine nagrađena su tri pisma u kategoriji odraslih te četiri ravnopravna u kategoriji dječjih pisama, a evo i tko su pobjednici.

 

Kategorija odrasli:
 
1. Ništa me u životu nije namučilo kao ti, napisala KATARINA PUČAR, Jastrebarsko
2. Draga Julijana, napisala ANTONINA BRIŠEVAC, Velika Gorica
3. Voljeni moj, napisala BERNARDA SEBA, Omiš
 
Kategorija dječjih pisama – četiri ravnopravne nagrade:

 

1. Lijep pozdrav dragi Lionel Andres Messi, napisao JAN BELAK, Čakovec
2. Dragi Koko, napisala JELENA BRIŠEVAC, Velika Gorica
3. Dragi prijatelju, ti koji si različit, napisala MIA BOŠNJAK, Velika Gorica
4. Dragi tata, napisala HELENA TADIĆ, Velika Gorica

 

Dodjela nagrada i podjela priznanja održat će se u subotu, 14. svibnja, u 11 sati u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica, Zagrebačka 37.

 


Državno Natjecanje iz geografije