Prijava

Vaša prijava

U petak će radijatori i službeno prestati grijati


HEP-Toplinarstvo će u petak završiti ogrjevnu sezonu 2015./2016. za približno 125.000 krajnjih kupaca u Velikoj Gorici, Zagrebu, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku. Najavljuju kako će s ciljem povećanja sigurnosti i kvalitete isporuke toplinske energije, u razdoblju izvan ogrjevne sezone provesti revitalizaciju približno 11 kilometara postojeće vrelovodne i toplovodne trase te izgradnju sedam kilometara nove trase.

 

„Radovi će uzrokovati kratke prekide isporuke potrošne tople vode o čemu će krajnji kupci biti pravovremeno obaviješteni. Ovim putem pozivam krajnje kupce da sve planirane radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima završe do početka rujna, kada sustav mora biti spreman za početak nove ogrjevne sezone.“ izjavio je direktor tvrtke Ivica Martinek, dodavši kako će ogrjevna sezona 2016./2017. započeti u skladu s vremenskom uvjetima najranije 15. rujna.

 

‘Pražnjenje i punjenje’ obavlja samo HEP-Toplinarstvo

 

Prije izvođenja radova na unutarnjim instalacijama grijanja potrebno je isprazniti pogonsku vodu iz sustava, što obavljaju isključivo radnici HEP-Toplinarstva. Kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje sustava, suvlasnicima savjetuju da u suradnji sa svojim predstavnikom i upraviteljem zgrade dogovore zajednički termin izvođenja radova.

 

“Obavijest o terminu pražnjenja i ponovnog punjenja sustava grijanja bit će istaknuta na ulaznim vratima ili oglasnim pločama zgrada. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije”, kažu iz te tvrtke.