Prijava

Vaša prijava

FOTO: Deložirana obitelj Vojnović


Obitelj Vojnović današnji će dan pamtiti do kraja svoga života! Nakon pokušaja deložacije koja je bila u siječnju, danas se to i dogodilo! Još jučer policija je ispred zgrade u kojem živi Borka Vojnović i njezina obitelj, postavila željezne blokade, a danas ujutro ponovno se odvijala prava drama.

 

Borka je ponovno prijetila da će se baciti s balkona i prerezati žile te da će samo tako izaći iz svog stana. Na tu prijetnju pristigli su i vatrogasci koji su podno zgrade razvukli sigurnosnu mrežu, ali hitna pomoć. Bili su prisutni i aktivisti Živog zida, koje je privela interventna policija.

 

Već prije smo izvijestili o situaciji Borke Vojnović i njezine obitelji. Podsjetimo! Borka Vojnović zajedno sa svojim suprugom i sinom samo su jedne od žrtava kamatara u Velikoj Gorici i Hrvatskoj. Novac je posudila i vratila, ali već je bilo kasno. Stan je u međuvremenu dobio novog vlasnika. 

 

Iz Udruge ‘Oštećenici RBA zadruga’ kažu kako su prevareni. Nedavno je donesen Zakon koji treba štititi stanare od daljnjih deložacija, ali se Zakon ne primjenjuje za sve jednako, upozorava predsjednik Udruge Nenad Koljaja.

 

Uz aktiviste bio je prisutan i Vilibor Sinčić koji je komentirao kako je obitelj Vojnović jedna od žrtava kreditnih zadruga koje su uzimale višestruko vrjednije nekretnine, a građani nisu znali da se radi o kriminalu .

 

Na kraju je obitelj Vojnović uz policijsku pratnju deložirana iz svoga stana.