Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradski čelnici obišli gradilišta u Vukovini, Buševcu i Rakitovcu


U tijeku su završni radovi na glavnoj prometnici u Radnoj zoni Rakitovec u dužini pola kilometra, ispod koje se nalazi sva potrebna komunalna infrastruktura na koje će biti spojene sve tvrtke i proizvodni pogoni. Radove vrijedne 3,2 milijuna kuna obišao je gradonačelnik Dražen Barišić zajedno sa suradnicima.

 

obilazak radova Vukovina, Buševec, Rakitovec (7)

 

 „Prije nekoliko dana s tvrtkom iz Kravarskog sklopljen je ugovor za kupnju gotovo 25 tisuća kvadrata. Oni su okrupnili više manjih parcela i uskoro će početi graditi svoje pogone. Ostale površine su prodane, očekuje se početak izgradnje jednog objekta, dok dva partnera u projektu očekuju dobivanje građevinske dozvole i sredstva i EU fondova“, rekao je gradonačelnik, ističući kako će radna zona zaživjeti vrlo skoro te ubrzati daljnji razvoj Velike Gorice i Turopolja.

 

Kao primjer je izdvojio tvrtku Gorica staklo koja je otvaranjem pogona u Rakitovcu povećala svoju konkurentnost na tržištu i otvorila nova radna mjesta, a da to isto uskoro očekuje i Distributivni centar za voće i povrće. Inače, trenutačno je u radnoj zoni zaposleno stotinjak ljudi.

 

„Svi koji dolaze ovamo, koji grade i šire se, sigurno će ulagati u imovinu i tehnologiju, ali i kroz radna mjesta i novostvorenu vrijednost“, dodao je Barišić.

 

obilazak radova Vukovina, Buševec, Rakitovec (5)

 

Gradski čelnici obišli su i radove u Buševcu, na obnovi nogometnog igrališta i sportskog doma, vrijedne 170 tisuća kuna.

 

„Uz obnovu interijera radit će se i toplinska fasada, kako bi objekt u cijelosti bio završen. Vidite kako i same tribine iziskuju sanaciju, a uz to ćemo preurediti i balkonsku ogradu“, kazao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

 

„Ovaj prostor je na raspolaganju svim udrugama u Buševcu, a isto tako i mještanima te vatrogascima“, dodao je predsjednik Mjesnog odbora Buševec Stefan Bobesić.

 

obilazak radova Vukovina, Buševec, Rakitovec (2)

 

Osim Rakitovca i Buševca, radovi su i u Vukovini, na zgradi stare pošte i matičnog ureda, vrijedni 270 tisuća kuna. Nakon zamjene krovišta, prozora, postavljanja fasade i preuređenja prostorija, ovdje će se smjestiti LAG Zrinska gora – Turopolje, Mjesni odbor i političke stranke.

 

Galerija fotografija: