Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradićani proslavili Antunovo i otkrili zašto je lijepo živjeti u tom naselju


Dan mjesta, Gradićani su proslavili nešto ranije budući da Antunovo ove godine pada u ponedjeljak. No, sadržaja na proslavi nije im nedostajalo. Djeca, njih 45, uključilo se u 1. Etno likovnu dječju radionicu  na kojoj im je radove ocjenjivala priznata umjetnica.

 

“Dobila sam težak zadatak. Svaka slika govori za sebe i svatko je na svoj način prikazao svoj svijet i svoje viđenje. Jako su dobri radovi i teško je odabrati bolji”, komentirala je dječje radove na temu stare hiže u Gradićima likovna stručnjakinja Maja Radočaj.

 

Dan Gradića (11)

 

“Tema radionice je likovno izražavanje vezano s baštinom, drvenim starim graditeljstvom koje kulturno-umjetnička društva njeguju i htjeli smo to prenijeti i na sliku da djeca pokažu koliko su kreativna. Veliki dio ove djece je uključeno u kulturno-umjetnička društva, a možda se u nekome od njih osim odličnim plesača, svirača i pjevača, krije i likovni umjetnik“, rekla je Gordana Kovačić, predsjednica KUD Gradići.

 

Osim natjecanja u vatrogastvu u kojem su djeca nastupala protiv svojih roditelja, mjestom se moglo voziti u kočiji s konjima, a nakon nekoliko godina igrao se i Turnir ulica i naselja. Uz raznolik program, večer su Gradićani dočekali nastupom grupe ‘Prava prilika’.

 

“Došla sam ovdje jer se djeca natječu u vatrogascima, poslije imamo nogometni turnir selo protiv sela u kojem se natječem. Došli smo proslaviti Antunovo i malo se podružiti. U Gradićima je uvijek veselo živjeti, dobra je ekipa, ljudi su pristupačni i stalno se nešto događa”, kazala je Štefica Pavlović.

 

Dan Gradića (12)

 

No, obilježavanje Dana mjesta ovime nije završeno. Gradićani će Antunovo, 13. lipnja, obilježiti i misom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za branitelje.

 

“Gradići nisu najveće, ali za nas koji živimo tu, sigurno su najljepše mjesto. Imali smo tu sreću da su jako dobro isplanirani kada su stvarani, tako da se o svemu vodilo računa. Mjesto ima dušu, dosta je homogeno i sva infrastruktura je došla tu još prije 90-ih što je puno prije nego u neka druga mjesta tako da ne oskudijevamo u ničemu što se tiče egzistencijalnih uvjeta, a mi to još samo dotjerujemo da bude ljepše to što su neki prije nas stvorili”, zaključio je Tomislav Lukšić, predsjednik Mjesnog odbora.

 

Galerija fotografija