Prijava

Vaša prijava

Projekt ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’ ide dalje


U Pučkom otvorenom učilištu održana je završna konferencija projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ koji se u našem gradu provodi već dvije godine. Pročelnik upravnog odjela za za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar ističe kako je cilj svakom djetetu omogućiti jednaki uspjeh.

 

Svako dijete ima pravo na obrazovanje (19)

 

“U pitanju je vrijedan program koji se u praksi uspješno provodi. On je postao i tradicija u našem gradu te jedan standard. Njime svoj djeci omogućavamo jednaka prava za obrazovanje i njihovu normalnu integraciju. U konačnici, želimo im omogućiti uspjeh kakav imaju sva djeca bez poteškoća u razvoju. Program pripremamo i za sljedeću godinu s obzirom da povlačimo sredstva iz europskih fondova”, najavio je Ačkar.

 

“Jučer smo predali dokumentaciju za prvu fazu projekta u Agenciju za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pa ćemo čekati rezultate. Slijedi pisanje projektne prijave, definiranje svih aktivnosti, financijska konstrukcija i nakon toga vjerujem da će nastaviti ova dobra praksa”, dodala je voditeljica projektnog tima Arijana Mataga Tintor.

 

Svako dijete ima pravo na obrazovanje (18)

 

U prošloj školskoj godini projektom su osigurana 62 asistenta, pomoćnika u nastavi.

 

“Prijavili smo projekt za 62 djece i 57 asistenata. Uspjeli smo uštedjeti nešto sredstava pa smo u konačnici uključili 66 djece i 62 asistenta. Zbog toga smo jako zadovoljni”, istaknula je Mataga Tintor.

 

Projekt vrijedan gotovo 2,5 milijuna kuna financiran je iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, a sredstva su odobrena putem natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“.

 

Galerija fotografija:

 


Predstavljena himna Mraclina