Prijava

Vaša prijava

Buševčani slave Ivanje: Četiri dana za sport, kulturu, glazbu i zabavu


Buševčani su u povodu ivanjskih večeri za svoje goste pripremili raznolik kulturno-umjetnički, sportski i zabavni program koji će trajati četiri dana. ‘Ivanje u Buševcu’ počinje Štruklijadom koju organizira Društvo žena Buševec, 22. lipnja u 16 sati, a pratit će je ‘Dinakordi i Luna band’.

 

Drugi dan manifestacije, u petak u 20,30 sati, u Domu kulture Buševec nastupa predstava ‘Mala poduzetnica u velikoj blokadi’, a u subotu program počinje u 10 sati Memorijalnim vatrogasnim natjecanjem djece ‘Josip Robić-Haba’. Nakon toga slijedi Ivanjski turnir društvenih organizacija Buševca na ŠRC Zvrnik. Ostatak dana bit će ispunjen Gradskim natjecanjem vatrogasaca Vatrogasne zajednice Velike Gorice, vatrogasnim natjecanjem ‘Kup Turopolja’, Pivijadom uz pržene ribice te nastupom glazbenog sastava ‘Oscar band’.

 

Otvorenim malonogometnim turnirom u nedjelju u 10 sati počinje zadnji dan ‘Ivanja u Buševcu’. U 11 sati Ogranak Seljačke sloge Buševec nastupa na misi u Crkvi svetog Ivana Krstitelja, a u 16,30 sati otvara se izložba slika udruge ‘SPARK’ u Područnoj školi Buševec. ‘Ivanjski semen’, a koji počinje u 17 sati, okupit će proizvođače eko i etno proizvoda s područja Velike Gorice, ali i cijele Zagrebačke županije. Kulturno-umjetnički program ‘Običaji kroz godinu’ počinje u 18,30 sati na ljetnoj pozornici iz Doma kulture, a nakon toga slijedi zabava uz grupu ‘Zakon šutnje’. Finale manifestacije je u 21,30 sati kada će biti zapaljen ivanjski krijes.