Prijava

Vaša prijava

Eko zastava kao znak velikog priznanja Dječjem vrtiću ”Žirek”


Danas je u Dječjem vrtiću ”Žirek” bilo svečano, razigrano i raspjevano. Razlog je bilo podizanje Eko zastave na jarbol u njegovom dvorištu, zastave koja je simbolično potvrdila njegov status Međunarodne eko škole. Status je ”Žireku dodijelila Udruga ”Lijepa naša” polovicom mjeseca svibnja ove godine na prijedlog Hrvatskog povjerenstva zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš. Ravnateljica nagrađenog vrtića Sandra Crnić je, između ostalog, kazala da su za ulazak u program Eko škole ispunili međunarodne smjernice i kriterije, te navela pet uspješnih projekata ”Žireka”: Za manje otpada, Dani zahvalnosti za plodove zemlje, Otpad – skriveno blago, Zdravlje i zdrava hrana, Otpad i recikliranje.

 

Svečanosti su bili nazočni gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec, predstavnici osnovnih i srednjih škola i velikogoričkih dječjih vrtića. Eko zastava ”Žireku” je nastavak niza školskih velikogoričkih i dječjih ustanova koje su već dobile takvo priznanje (Dječji vrtić Lojtrica, Osnovna škola Vukovina, Osnovna škola Eugena Kumičića, Centar za odgoj i obrazovanje, Veleučilište Velika Gorica). Takvim trendom Grad Velika Gorica kao Grad prijatelja djece stječe i status Eko Grada.

 

Zastavu je na jarbol podigao kum zastave Vjekoslav Kovačić uz asistenciju gradonačelnika Barišića. Prije toga svi nazočni su otpjevali ”Žirekovu” Eko himnu (… Žir, žir, Žireki smo, ponos našeg grada, zastavu dignimo i zapjevajmo sada; Žir, žir, Žireki smo, čisto more, zrak, želimo sačuvati, nek’ pomogne nam svak’.). Nakon toga, za ovakve prigode, uslijedilo je uobičajeno druženje uz prigodni domjenak u prostoru ”Žireka”.

 

galerija fotografija