Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradonačelnik obišao radove na izgradnji rotora koji će za promet biti otvoren sredinom kolovoza


Izgradnja rotora na raskrižju Kolarove ulice i Ulice Matice hrvatske svakim danom sve više napreduje, o čemu svjedoče fotografije koje smo snimili danas u odnosu na one u članku od prije samo pet dana. Gradilište je mjesec dana nakon početka radova obišao gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima, kako bi provjerio u kojoj fazi je važna prometna investicija vrijedna 3,6 milijuna kuna.

 

Rotor obilazak - Dražen Barišić (29)

 

„Radovi jako dobro napreduju, ovo je ključna čvorišna točka u gradu, ne samo prometa već i života jer ovo čvorište neće biti samo za promet motornih vozila već će ovdje prolaziti i pješaci. Ovakvih prometnih rješenja bit će nekoliko na zapadnom i istočnom dijelu grada, čime ćemo dobiti promet preusmjeren na okolne prometnice, na obilaznicu i autocestu, a u samom gradu područje smirenog prometa. To je korak prema mirnim pješačkim i biciklističkim zonama te šetnici u Velikoj Gorici“, najavio je gradonačelnik.

 

Rotor obilazak - Dražen Barišić (24)

 

Izvođač radova na izgradnji rotora je VG Komunalac. Direktor Dragan Perić ističe kako je pola posla već završeno, a da će izgradnja rotora biti završena do Velike Gospe.

 

„Obavljeno je 95 posto zemljanih radova, nakon čega počinje vidljivi dio posla koji će uznapredovati kroz tjedan dana. Postavljat ćemo rubnjake, javnu rasvjetu. Rotor će biti završen i promet oko njega pušten do Velike Gospe“, ističe Perić.

 

Rotor obilazak - Dražen Barišić (19)

 

Zahtjevni radovi su u domeni i VG Vodoopskrbe, a vrijedni su gotovo pola milijuna kuna. Direktor te tvrtke Stjepan Rak kazao je kako se u zemlji ispod budućeg središnjeg dijela rotora nalazi važna komora goričkog vodoopskrbnog sustava.

 

Rotor obilazak - Dražen Barišić (12)

 

„Predviđeno je proširenje i zamjena svih postojećih armatura te ugradnja mjerne opreme kojom će se mjeriti i regulirati tlak i trenutni protok u cjevovodu. Riječ je o budućem ključnom mjernom mjestu definiranom u sklopu idejnog projekta pod nazivom ‘Projekt proširenja i modernizacije nadzornog sustava’ zahvaljujući kojem ćemo regulirajući tlakove u cjevovodu smanjivati gubitke i produljivati vijek trajanja vodovodne mreže“, rekao je Stjepan Rak.

 

Rotori će omogućiti sigurniji promet u gradu

 

Gradonačelnik ističe kako se gradska uprava orijentirala na rotore kao znatno bolje i sigurnije prometno rješenje od semafora, što je u ostalom i svjetski trend.

 

„Od 2009. godine kada smo preuzeli odgovornost u gradu zatekli smo puno semaforskih križanja s kojima ja osobno, a mislim i vi, nismo zadovoljni. U budućnosti ćemo graditi rotore jer su oni prometno povoljniji, sigurniji i lakši za održavanje, a i vizualno su ljepši. Trend izgradnje rotora je svugdje u svijetu, a tako će biti i u Velikoj Gorici“, zaključio je Barišić.

 

Galerija fotografija: