Prijava

Vaša prijava

Rezultat projekta IN Poduzetnik je baza od 2.000 obrtnika i poduzetnika iz Zagrebačke županije


Na završnoj konferenciji EU projekta ‘In Poduzetnik’ Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb predstavljeni su rezultati projekta, interaktivna baza podataka poduzetnika, te su dodijeljeni certifikati učenicima srednjih škola Zagrebačke županije koji su u bazu unosili podatke o poduzetnicima. Ideja je bila potaknuti srednjoškolce na izbor obrtničkih zanimanja.

 

“Cilj projekta je bio napraviti bazu poduzetnika u Zagrebačkoj županiji i u to uključiti učenike srednjih škola da se upoznaju sa svijetom poduzetništva, a u konačnici da se i mi povežemo kao Zagrebačka županija, da napravimo bazu kontakata s poduzetnicima da ih kasnije možemo pozivati na seminare, edukacije, slati im obavijesti o raznim natječajima na fondove”, rekao je Damir Fašaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije.

inpoduzetnik02

Projekt IN Poduzetnik – Interaktivna baza podataka poduzetnika želi povezati poduzetnike međusobno, ali i s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, kao i njihovim potpornim institucijama. Namjera je potaknuti poduzetničku kulturu u društvu te razviti pozitivan odnos prema cjeloživotnom učenju obrtnika.

 

“Na ovaj način ćemo, siguran sam, ostvariti puno jaču suradnju s našim obrtničkim strukturama na području Zagrebačke županije i vjerujem da će taj projekt dati svoje rezultate i da je to tek početak. Naravno, to omogućava puno veći protok informacija u pogledu poslova, roba, rada i svih mogućnosti daljnjeg napretka u gospodarstvu”, objasnio je Goran Čanković, tajnik Obrtničke komore Zagreb.

 

Interaktivna baza poduzetnika trenutno broji oko 2.000 poduzetnika s područja Zagrebačke županije, a zainteresirani poduzetnici koji još nisu, također će se moći učlaniti i to putem Obrtničke komore Zagreb ili Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije.

 

“Bavimo se izradom reklama, štambilja i raznih promotivnih materijala. Ovo je zgodna prezentacija našeg poduzeća jer se možemo predstaviti kao europsko poduzeće. Na kraju uvijek pozitiva donosi nove poslove i kontakte je uvijek zgodno imati”, kaže obrtnik Davor Dujaković iz Zaprešića.

 

Projekt ‘In Poduzetnik’ započeo je prije godinu dana, a s 250 tisuća kuna sufinancirao ga je Europski socijalni fond.

 

inpoduzetnik