Prijava

Vaša prijava

FOTO Ovako sada izgleda zgrada VG Goričanke, bit će potpuno uređena do kraja mjeseca


Gradski vijećnici su u pratnji gradonačelnika Dražena Barišića uoči današnje 20. sjednice Gradskog vijeća obišli zgradu Komunalnog centra ‘VG Goričanke’ čija je izgradnja u završnoj fazi. Svi radovi na investiciji vrijednoj 40 milijuna kuna bit će završeni do kraja mjeseca, nakon čega će uslijediti tehnički pregled zgrade i useljavanje komunalnih tvrtki VG Komunalca, VG Vodoopskrbe i VG Čistoće te drugih gradskih službi.

 

VG Goričanka - komunalni centar (3)

 

„Centar će za građanstvo biti otvoren početkom rujna čime će biti završen projekt na kojem se radilo nešto više od tri godine, od projektiranja, ishođenja dozvola do same izgradnje. Komunalna društva više neće trebati biti u najmu na koji je nakon stečaja Velkoma, od početka 2000. godine pa do danas potrošeno skoro 20 milijuna kuna. U pitanju je ozdravljenje naših komunalnih tvrtki, koje će novac koji su do sada trošili na najam koristiti za razvoj i poboljšanje svojih usluga za građane“, kazao je Barišić, ističući kako je bivšoj tvornici koja je bila simbol rada dat novi smisao.

 

VG Goričanka - komunalni centar (10)

 

Glavni nadzorni inženjer Marko Gazzari kaže kako je rekonstrukcija stare zgrade Goričanke zahtijevala dodatne troškove, što se nije moglo znati za vrijeme projektiranja.

 

„Zatekli smo stvari koje nismo očekivali, poput greda od 10 metara koje su stajale na tankim stupovima što ne zadovoljava današnje propise. Morali smo sve to ojačavati što je generiralo dodatnim troškovima i gubljenju vremena. Na ovom objektu smo primijenili i najnovije tehnologije čime smo i tvorničku halu uspjeli revitalizirati u poslovnu namjenu“, pojasnio je Gazzari.

 

VG Goričanka imat će i kongresni centar te ugostiteljske sadržaje, a ispred same zgrade bit će uređen manji trg.

 

Galerija fotografija: