Prijava

Vaša prijava

Rasvjeta na Plesu i poplave u Velikoj Mlaki pitanja za ‘Aktualac’


Katarina Šeravić, gradska vijećnica SDP-a, postavila je na jučerašnjem Aktualnom satu Sjednice Gradskog vijeća  pitanje javne rasvjete u Ulici Hrvatske bratske zajednice, na dijelu od stadiona do ulaza na Pleso.

 

“Nabava će početi sljedeći tjedan i u sklopu te rasvjete nabavljamo i takozvanu parkirnu rasvjetu u sklopu koje će biti i rasvjeta za Ulicu HBZ u vrijednosti 900.000 kuna. Po starom projektu je bila stara rasvjeta, a mi smo u duhu energetske učinkovitosti išli na novu rasvjetu i zato to još nije riješeno, a to će dati i novi izgled ulasku u Pleso”, kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

I problemi Velike Mlake trebaju biti riješeni

 

Poplave nakon kiša na ulicama Velike Mlake i vrijeme te način rješavanja tog problema apel su vijećnika HDZ-a Jurice Mihalja na aktua. Radi se o raskrižju Ulice Zamlački i Kovači. Također, Mihalj je tražio odgovor o legalizaciji SRC-a Velika Mlaka zbog kojeg je u nepovoljnijoj poziciji od ostalih klubova u gradu.

 

foto: Facebook
foto: Facebook

 

“Velika Mlaka nema oborinsku kanalizaciju. Iskopali smo nekoliko suhih bunara, stavili smo batudu i imamo staložnice, ali to sve ne može gutati svu tu količinu vode. Uspijemo interventno s cisternama ispumpati vode i cijela Mlaka je nama problem koji se neće riješti dok se ne izgradi kolektor, kao i u Dolencu”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić i dodao: “Grad je imao 83 objekta za legaizaciju i njih 50 je legalizraino, ostali su u postupku.  Objekt nije imao logiku dok je građen. Pokušat ćemo ozakoniti ono što je napravljeno, otkupiti zemljište za parkiralište i želimo napraviti primjeren Športsko-rekrecacijski centar Velika Mlaka za vas i susjedno Veliko Polje. To će biti riješeno u primjerenom roku”, najavio je gradonačelnik.