Prijava

Vaša prijava

Stopostotna prolaznost velikogoričkih gimnazijalaca na državnoj maturi


Maturanti Gimnazije Velika Gorica ponovno su skrenuli pozornost na svoj visoki školski rejting koji godinama uspješno grade generacije nadarenih učenika. Na ovogodišnjoj državnoj maturi ispite je polagalo 110 velikogoričkih gimnazijalaca i svi su – položili! Ne treba tražiti boljeg dokaza o kvaliteti nastave i ozbiljnog pristupa učenika u ovoj školi od upravo navedenog podatka. Ravnateljica Brankica Žugaj naglašava: – Naši učenici ne samo da su svi prošli, nego je 85% njih upisalo prvoizabrani fakultet! To još uvijek ne znači da to nije uspjelo onoj grupi od preostalih 15% , nego razlog, eventualno, može biti da se učenik u međuvremenu predomislio glede izbora visoke škole, odlazak u inozemstvo ili neki drugi razlog.

Brankica Žugaj
Brankica Žugaj

Današnje uručivanje svjedodžbi o državnoj maturi pada u sredinu školskih ferija odnosno sezone sveopćih godišnjih odmora, ali maturanti ne mogu, iz proceduralnih razloga, prije dobiti dokaze o tome da su uspješno završili gimnazijsko obrazovanje. Naime, ispiti državne mature su pod ingerencijom Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, zakonska procedura mora biti ispoštovana (rezultati ispita bili su poznati 13. srpnja, od 13.-15.07. maturanti su mogli uložiti eventualne prigovore na rezultate ispita) i zbog toga se sve finalizira u drugoj polovici srpnja.

Helena Hapčić
Helena Hapčić

Maturantima su Svjedodžbe o državnoj maturi uručivale njihove razrednice: Višnja Štajduhar (4.a), Helena Hapčić (4.c), Ines Matoković (4.d), odnosno razrednik Igor Subotić (4.b).

 

Karlo Medved
Karlo Medved

Karlo Medved – Od Lego kocki do Arhitektonskog fakulteta
Na prijemnom ispitu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu najbolji je bio Karlo Medved, učenik 4.d razreda Gimnazije Velika Gorica. Mladić s Plesa, treće dijete u obitelji Željka Medveda, skromno kaže: – Nisam na prijemnom ispitu bio najbolji u pojedinim predmetima, ali me sveukupnost točnih odgovora iz svih predmeta postavila na prvo mjesto. Iskreno, samo sam se nadao da ću upasti na željeni faks. Za arhitekturu sam se odlučio još u 5. razredu osnovne škole (?!) kada su mi roditelji pokušali pojasniti šta je to arhitektonska čarolija. Zapravo, moju sklonost prema graditeljstvu pokazivao sam još u vrtiću kada sam od Lego kocki stvarao ”moje kule i gradove”, a kasnije sam to pokušavao crtanjem prenijeti na papir. Tijekom gimnazijskog školovanja imao sam neke pričuvne opcije glede studiranja, ali sam ipak vjerovao da mi arhitektura neće pobjeći. Gdje se vidim nakon završenog studija, u Hrvatskoj ili u inozemstvu? Vidim se tamo gdje će biti posla za mene.

 

galerija fotografija