Prijava

Vaša prijava

FOTO Tehnički pregled i otvorenje rotora 18. kolovoza, danas je dobio zanimljivu vizuru


Rotor na raskrižju Kolarove ulice i Ulice Matice hrvatske samo što nije završen. Postavljanjem rubnjaka koji tvore veći i manji krug i triju velikih keramičkih tegli iz kojih ‘izlazi’ cvijeće, rotor je danas dobio svoju prepoznatljivu vizuru. Središnji dio vizualno je tako podijeljen na tri jednaka cvjetna dijela, a sve će povezivati zeleni pojas. Rezultat je to odluke Povjerenstva za uređenje grada koje je razmatralo sedam hortikulturnih rješenja.

 

Rotor 4.8.2016 (24)

 

„Povjerenstvo se odlučilo za ovu varijantu, smatrajući kako je ona najzanimljivija i drugačija od uobičajenih vizualnih rješenja na rotorima. Ideja je bila da iz ukrasnih tegli od terakote izlazi bilje, kao da izlijevate vodu iz posude. Danas smo posadili ukrasno bilje i niske trajnice, a utorak ćemo posaditi i travni busen. Inače, cijela će se površina automatski navodnjavati“, ispričala nam je mr. Arijana Mrkonjić iz VG Komunalca.

 

Rotor 4.8.2016 (30)

 

Završetak radova za osam, a otvorenje za 14 dana

 

U tijeku je asfaltiranje pješačke zone, ugradnja betonskih kocki i nanošenje podloge za kolnički dio asfalta. Svi radovi bit će završeni za osam dana, što nam je potvrdio direktor VG Komunalca Dragan Perić, nakon čega će uslijediti procedura potrebna za sam čin puštanja u promet. Kako doznajemo od pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet, Dubravka Katulića, rotor će vjerojatno biti otvoren 18. kolovoza, nakon što će istoga dana u jutarnjim satima biti proveden tehnički pregled. Problemi za dobivanje zelenog svjetla se ne očekuju jer izvođač radova svaki korak izvodio prema strogo utvrđenoj proceduri.

 

Rotor 4.8.2016 (22)

 

„Kompletna papirologija za tehnički pregled bit će predana 16. kolovoza, a zahtjev smo već pripremili. Sam tehnički pregled uslijedit će 18. kolovoza. Ako dobijemo sva pozitivna mišljenja rotor će biti otvoren istoga dana, najkasnije idućeg. Ipak, u slučaju eventualnih primjedbi na samu izvedbu dobit ćemo rok od sedam dana za popravak, ali mislim da će sve proći kako treba“, istaknuo je  Katulić.

 

Galerija fotografija:

 


 

Državno Natjecanje iz geografije