Prijava

Vaša prijava

Prijave za Turopoljsku fišijadu HNS-a do 25. kolovoza


Gorički HNS već osmu godinu za redom organizira tradicionalnu Turopoljsku fišijadu koja će se održati prve nedjelje u rujnu. Prijave su počele i traju do 25. kolovoza, putem e-maila hnsgorica@gmail.com.
 
“Svaka natjecateljska ekipa, a one mogu imati do tri člana, od organizatora će dobiti dva kilograma očišćenog šarana, također na uporabu stol i dvije klupe, kruha koliko treba te tanjure i pribor za degustaciju. Ono što sami moraju osigurati to su ostali pripravci za fiš. Ako žele skuhati veću količinu, onda mogu donijeti i više ribe. Isto tako, dužni su osigurati izvor za kuhanje”, kaže predsjednik goričkog HNS-a, Goran Beus Richembergh.
 

Fišijada HNS-a

 
Fišijada će se održati na dobro poznatom mjestu – kod Muzeja Turopolja. Stručni žiri ocijenit će i simbolično nagraditi najbolje ekipe. Osim natjecateljskog, bit će tu i revijalan dio. Svi zainteresirani moći će sudjelovati u pripremanju brudeta.
 
“Održavamo tu dobru tradiciju kako bi u našem kraju promovirali kulturu jedenja, prije svega pripremanja, ribe iz rijeke. Ta je tradicija poznata u našem kraju i mi svake godine imamo 20-ak natjecateljskih ekipa, ne samo iz područja našeg Turopolja, već i cijele Zagrebačke te Sisačko-moslavačke županije. To je jedna manifestacija na kojoj se okupi i po pet stotina građana“, istaknuo je Beus Richembergh.
 
Fišijada HNS-a

 


Radno vrijeme knjižnice povodom blagdana Velike Gospe