Prijava

Vaša prijava

Na meti policije ovaj put biciklisti, mopedisti i motoristi, mjerit će im čak i razinu buke


Policija će sutra strateški biti raspoređena na području cijele Policijske uprave zagrebačke, kako bi provela akciju ‘Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala‘. Kažnjavat će svaki mogući prekršaj, od nepropisne brzine, nekorištenja zaštitne kacige, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranja vozila, tehničke neispravnosti, upravljanja prije stjecanja prava, upravljanja bez kategorije, neisticanje ili nepropisnog isticanja registarskih pločica. Pritom će provjeravati i jesu li pločice savijene. U akciji će koristiti i uređaje za mjerenje razine buke.

 

“Akcijom je predviđeno provođenje mjera kojima bi se povećala razina sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala”, kažu iz policije, koja će ovaj put posebno provjeravati bicikliste.

 

“S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebnu pozornost će se posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala u prometu tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti i ostale zakonske odredbe”, pojasnili su iz policije.