Prijava

Vaša prijava

Plenković predstavio kandidate VI izborne jedinice: Dražen Barišić jako dobro vodi jedan od sedam najvećih gradova u Hrvatskoj


„Imamo našeg više puta izabranog gradonačelnika Dražena Barišića koji jako dobro vodi jedan od sedam najvećih gradova u Hrvatskoj. Nova zračna luka siguran sam da će donijeti novu dimenziju života i gospodarskog razvoja Velike Gorice, koja je svojim dosadašnjim postignućima, gospodarstvom, malim i srednjim poduzetnicima već jedan od najuspješnijih hrvatskih gradova“, izjavio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju liste HDZ-a za VI izbornu jedinicu, očekujući šest mandata na predstojećim izborima.

 

HDZ predstavljanje kandidata (25)

 

Prvi na listi HDZ-a u VI izbornoj jedinici je Goran Marić, drugi gradonačelnik Dražen Barišić, treći Drago Prgomet, četvrti Ivo Žinić, peti Dražen Bošnjaković, a zatim redom Jasen Mesić, Tugomir Majdak, Željka Josić, Milan Kovač, Tomislav Sokol, Marija Mačković, Stipo Šapina, Mato Čičak te Ivan Šuker.

 

Gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je kako će se zajedno s kolegama na listi truditi za još bolju Veliku Goricu i Hrvatsku.

 

„Grad Velika Gorica jedan je od najpropulzivnijih gradova u Republici Hrvatskoj, grad koji ima najmanju stopu nezaposlenosti i najveću prosječnu plaću u zemlji. Također, svi se zajedno moramo izboriti i za Petrokemiju, rafineriju i autocestu, a sve to ćemo napraviti kroz vjerodostojan program Hrvatske demokratske zajednice, na čelu s našim predsjednikom Andrejom Plenkovićem. Pozivam vas sve da izađemo na izbore i da pobijedimo jer mi to možemo, a Hrvatska zaslužuje“, rekao je Barišić uz veliki pljesak stranačkih kolega.

 

HDZ predstavljanje kandidata (6)

 

Plenković je naglasio kako se iz VI izborne jedinice može sastaviti pola vlade, nabrajajući najvažnija ministarstva.

 

„Od ministra financija, obrazovanja, ministra za odnose s Bosnom i Hercegovinom, poljoprivrede, kulture, pravosuđa, regionalnog razvoja, zdravstva, gospodarstva, uprave, što god želite možete sastaviti od ove liste. Ovo je potvrda kada sam rekao da ćemo imati jako kvalitetne, dokazane ljude na nacionalnoj i razini njihovih županija i gradova. Lista u VI izbornoj jedinici to apsolutno potvrđuje“, kazao je Plenković, ističući kako su svi kandidati bez obzira na kojem se mjestu na listi nalaze jednaki u utakmici zbog mogućnosti preferencijalnog glasovanja.

 

HDZ predstavljanje kandidata (17)

 

Barišić je u govoru istaknuo najvažnije projekte u gradu koji su već realizirani ili su u izgradnji, a vrijedni su više od milijardu kuna. Najavio je kako će oni rezultirati otvaranjem mnogih radnih mjesta, a sve rezultirati rastom goričkog i hrvatskog gospodarstva.

 

 „Nakon 20 i više godina izgradili smo i vrtić, najmoderniji u Hrvatskoj. Sada radimo i drugi, koji će biti još moderniji. Izgradili smo osnovnu školu, a uskoro počinjemo graditi i bazen. Također, izgradili smo i prometnu infrastrukturu, a u gradu zadržali svoje Turopoljce i mnoge druge koji su došli živjeti u ovaj veliki grad i biti zadovoljni. Svjesni svojih pozicija i blizine grada Zagreba te prirodnih resursa za koje ćemo se itekako boriti, znamo kako smo među najboljima i da ćemo to ostati“, zaključio je gradonačelnik Barišić.

 

Galerija fotografija: