Prijava

Vaša prijava

U goričke škole stigli besplatni udžbenici, djeca će ih dobiti prvi dan škole


Tjedan je dana do početka nastave, a u goričkim školama intenzivno se pripremaju kako bi djecu dočekale uređene i spremne škole. No, za budžet roditelja ipak je najbitnija informacija kako su u škole došli besplatni udžbenici koji će djecu dočekati na njihovim školskim klupama prvog dana nastave, u ponedjeljak 5. rujna.

 

Besplatni udžbenici (4)

 

“Ono što je aktualno u svim školama je da se paketiraju udžbenici koje će dobiti svi učenici koji polaze škole kojima je osnivač Grad Velika Gorica i to bez obzira na njihovu adresu i prebivalište. Ovo je svakako jedan veliki iskorak i doprinos Grada za obrazovanje djece i pomoć roditeljima i njihovim kućnim budžetima“, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

Besplatni udžbenici (2)

 

Prvi je ovo put da Grad financira udžbenike za svoje učenike, a za njih 5.500, koliko će ih ove godine pohađati osnovnu školu, Grad je izdvojio 3,2 milijuna kuna.

 

“U našoj mreži škola se nalaze i škole koje nisu na području Grada Velike Gorice, kao što je to slučaj sa 72 učenika iz Općine Orle. No, udžbenike smo kupili i za njih, kao za učenike koji idu u školu u Kravarsko, ali žive na našem području”, objasnio je gradonačelnik Barišić.

 

Učenici će dobiti redovne i udžbenike za izborne predmete, a besplatne udžbenike dobit će i učenici koji školu pohađaju po prilagođenom programu. Roditelji će, ipak, sami trebati kupiti radne bilježnice.

 

“Ovi udžbenici vrijede ovu i iduću godinu, a onda će Ministarstvo obrazovanja donijeti odluku vrijede li i dalje ovi udžbenici, ili treba nabaviti nove”, napomenuo je pročelnik za obrazovanje Krešimir Ačkar.

 

udžbenici