Prijava

Vaša prijava

HNK Gorica s mladim talentima potpisala stipendijske ugovore


HNK Gorica je danas u klupskim prostorijama svečano potpisala stipendijske ugovore sa svojim ponajboljim mladim igračima. Ugovore su potpisali Luka Povolnjak (1999), Antonio Krsnik (1998), Matteo Kamenjašević (1998), Ladislav Roginić (1998), Luka Sedlaček (1998) i Ivan Krizmanić (1997). Predsjednik Kluba Nenad Črnko kaže kako Gorica i na ovaj način želi potvrditi svoje sportske planove i razvojne vizije da je klubu primaran korak razvoj vlastitih igrača iz svoje nogometne škole koji će dugoročno moći nositi njihov dres.

 

HNK Gorica - stipendijski ugovori (4)

 

“Većina ovih igrača participirala je u službenim seniorskim utakmicama Gorice, a neki će svoje prve minute ostvariti vrlo brzo. Prema službenim statistikama koje su dostupne javnosti Gorica je u protekloj sezoni u 33. kola Druge HNL koristila ukupno 18 igrača koji su potekli iz velikogoričkog nogometnog bazena, a već u prva dva kola novog natjecanja u momčadi je participiralo ukupno osam igrača iz velikogoričkog podneblja”, ističe Črnko.

 

Prilika za sve 
 
S jedne strane Klub na ovaj način osigurava svojim igračima maksimalne uvjete za daljnji nogometni razvoj, a s druge strane ovim primjerom žele stimulirati svu djecu unutar nogometne škole da kvalitetnim radom i sportskim razvojem u budućnosti imaju jednaku priliku.

 

“Podsjećam da Gorica od ove sezone ima 21 selekciju u službenim natjecanjima pod okriljem HNS-a, od kojih je čak 18 selekcija pod okriljem nogometne škole. Svakako smo ponosni i na projekt naše druge momčadi u kojoj će naši mladi igrači kroz seniorska nadmetanja dobivati toliko potrebno iskustvo kako bi im tokom sezone kada će dobivati priliku i za svoje seniorske drugoligaške minute, prilagodba na ovaj sustav natjecanja i zahtjeve bila što jednostavnija i brža”, napominje Črnko.

 

Tome u prilog ide i konstatacija da je druga momčad Gorice jučer uspješno startala gostujućom pobjedom u prvenstvu Jedinstvene županijske nogometne lige bez ijednog starijeg igrača u zapisniku sa prosjekom momčadi 18 godina od čega je čak 14 igrača bilo sa pravom nastupa za juniorsku momčad u novoj sezoni.

 

HNK Gorica - stipendijski ugovori (2)

 

“Ovakvim potezima želimo da u sljedeće dvije-tri godine prosjek nastupa igrača iz vlastite škole podignemo barem za 50% čime bismo u konačnici ispunili i svoje planove u kojima želimo sav lokalni potencijal koji radom i kvalitetom može ispratiti složene zahtjeve profesionalnih nogometnih natjecanja usmjeriti prema Gorici”, dodao je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.

 

Galerija fotografija – arhiva HNK Gorica