Prijava

Vaša prijava

FOTO Ovako su mještani Općine Orle proslavili Bartolovo


 

Nakon što je Općina Orle prošlog tjedna svečanom sjednicom obilježila svoj dan, jučer je u istoimenom mjestu proslavljeno Bartolovo. Proštenje je počelo u 11 sati formiranjem procesije ispred općinske zgrade. U njoj je bilo šest kulturno-umjetničkih društava, sedam konjskih zaprega i nekoliko jahača. Povorka je krenula do kapelice Sv. Tri Kralja. Prije mise bilo je posvećenje konja i konjskih zaprega, kao i njihovih vodiča i jahača. Nakon što se procesija vratila pred općinsku zgradu, nastavljen je kulturni i sportski program. Mjesne zajednice tradicionalno su zaigrale mali nogomet, a u mjestu je bilo niz sportskih igara, poput povlačenja konopa i natjecanja malih vatrogasaca.

 

Dan općine Orle (9)

 

“Radimo ručak za sve uzvanike, prolaznike i dobronamjernike koji se tu nađu. Kuha se oko 250 litara graha sa suhim mesom, a nakon toga počinje narodno veselje i zabava do ranih jutarnjih sati“, rekao je načelnik Općine Orle Ivan Petko.

Ovogodišnja proslava Bartolova mještanima će ostati u sjećanju po prvoj misi njihovog novog župnika vlč. Maria Šagolja. Nakon 46 godina službe u Župi Veleševec, vlč. Jakob Marković otišao je u mirovinu.

 

Dan općine Orle (4)

 

Načelnik Petko govorio je o infrastrukturnim projektima koji su realizirani na području Općine, ističući kako je svaka kuća priključena na gradski vodovod te da više nitko nema problema s opskrbom električne energije.

 

„Želio bih naglasiti kako se u posljednje vrijeme na području naše Općine rađa više djece. Nadam se kako će nas u budućnosti biti znatno više jer danas brojimo oko 2.000 žitelja. Kod nas je čista priroda i ugodno mjesto za život te pozivam sve dobre ljude da nam se dosele s obiteljima“, poručio je načelnik, koji kao prednost Općine Orle navodi i blizinu Velike Gorice i Zagreba.

 

Galerija fotografija: