Prijava

Vaša prijava

Sva zemljišta su prodana, počinje izgradnja Radne zone Rakitovec


Započela je gradnja prvog objekta u Radnoj zoni Rakitovec na zemljištu koje je Grad Velika Gorica u vlasništvo dobio od države. Radi se o tisuću četvornih metara hale za proizvodnju namještaja, a gorička tvrtka ‘Kruljac’ za to je uspjela dobiti i oko dva milijuna kuna iz fondova Europske unije. Gradilište je otvoreno prije mjesec dana, pored Distributivnog centra za voće i povrće.

 

“Sada sam u centru Velike Gorice gdje mi je premali prostor i ljudi ne mogu raditi, a tako se ne možemo ni razvijati. Imamo sedam zaposlenih, a bavimo se proizvodnjom namještaja i uređenjem interijera”, objasnio je razlog za preseljenje poslovanja u Radnu zonu Rakitovec Mario Kruljac iz tvrtke ‘Kruljac’ d.o.o.

 

Gradilište je obišao i gradonačelnik Dražen Barišić te istaknuo kako je, nakon dugog ulaganja u Radnu zonu Rakitovec, napokon došlo vrijeme da se na njoj krene i graditi. Naime, sva gradilišta su prodana te očekuju skori početak gradnje. Grad je privukao poduzetnike i nižom cijenom zemljišta u odnosu na njihovu komercijalnu vrijednost.

 

Radna zona Rakitovec - Dražen Barišić - Ervin Kolarec

 

“Čekali smo godinama, a početak popunjavanja i izgradnje Radne zone Rakitovec je kruna našeg mandata. Ovo je prvi objekt na površinama koje su bile u vlasništvu Grada Velike Gorice. Ostale tvrtke su u završnoj fazi pripreme dokumentacije, a izrađuju se aplikacije za sredstva Europske unije, nakon čega će i one krenuti u gradnju. Mogu istaknuti i 32 tisuće četvornih metara koje kupila tvornica za obradu drveta ‘Kolarec’ iz Kravarskog, a na ovoj lokaciji će uskoro krenuti s dobrim i velikim projektom”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

 

“Ova investicija je vrijedna gotovo milijun eura i dijelom je financirana iz EU fondova. Ovo je jedna prekrasna poduzetnička priča jer se radi o obiteljskoj firmi koja ima tradiciju poslovanja gotovo 100 godina, a obitelj je od nule izgradila jednu respektabilnu tvrtku. Veseli da su se odlučili za Radnu zonu Rakitovec”, kazao je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije i dodao:”Svaki taj investitor koji ovdje sagradi pogon, zaposlit će nove ljude, a to će doprinijeti i razvoju poduzetništva u Velikoj Gorici”.

 

Radna zona Rakitovec (2)