Prijava

Vaša prijava

Udomitelji iz cijele Hrvatske okupljaju se na Ključić Brdu


Izletište Ključić Brdo ugostit će ove subote u 10 sati udomiteljske obitelji iz 11 županija na 9. Nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji. S oko 239-ero djece, 188 udomitelja i brojnim gostima, ovo će biti najveći susret do sada.

 

Udomiteljske udruge okupljene su u Forum za kvalitetno udomljavanje djece, a svake godine susret organizira jedna od njih. Ove godine na red je došla gorička Udruga udomitelja djece i starijih osoba ‘Toplo srce’.

 

“Osmislili smo malo sportskih natjecanja djece međusobno, udomitelja međusobno i udrug protiv udruge, tako da će nam biti vrlo zabavno. Bit će i kreativnih radionica za djecu i udomitelje i mislim da će nam dan stvarno proletjeti. Na susretu će nas zabavljati Ivana Banfić i grupa ‘Slatki snovi, a organizirali smo i razgledavanje šume i životinja za djecu i udomitelje'”, rekla je predsjednica Udruge ‘Toplo srce’ Helena Brašić i dodala:”Započeli smo jednu novu eru susreta. Ovo će biti najbrojniji susret do sada, a imat će i najviše zabavnih sadržaja”.

 

No, susret će imati i svoj radni dio. Predstavnici udruga i gosti održat će okrugli stol na temu profesionalizacije i promicanja kvalitetnog udomiteljstva.

 

“Cilj ovih susreta je povezivanje udomiteljskih obitelji i promoviranje udomiteljstva kao jedine odgovarajuće alternativne skrbi za djecu. Želja nam je uključiti nove kvalitetne udomitelje mlađe životne dobi te se povezati s jedinicama lokalne i regionalne samouprave“, zaključila je Brašić.