Prijava

Vaša prijava

FOTO Gorica dobiva moderan vrtić u središtu grada za stotinjak djece


Nakon izgradnje vrtića u Velikoj Mlaki, Velikogoričani će početkom ljeta iduće godine dobiti vrtić u samom središtu grada, vrijedan 12,2 milijuna kuna. Nalazit će se u Cvjetnom naselju, u Ulici Petra Svačića 12, gdje su danas započeli radovi. Stari derutni objekt, u kojem je svojevremeno bila Šumarija, a potom se koristio kao vrtić, bit će srušen i na njegovom mjestu izgrađen novi za stotinjak djece u sedam odgojnih skupina.

 

vrtić Cvjetno1

 

„Stari je vrtić imao tri grupe djece s poteškoćama u razvoju, što ćemo omogućiti i u novoizgrađenom objektu koji će imati 1500 četvornih metara na dvije razine. Tu će biti i po dvije jasličke te vrtićke grupe. Lokacija ne može biti bolja, to je sami centar grada sa sigurnim zelenim površinama za djecu, tu su teniski tereni, kino, sportske dvorane, a u blizini će biti i bazeni“, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić, pozvavši djecu i roditelje da nekoliko mjeseci budu strpljivi sa rezervnom lokacijom u Koprivničkoj ulici u Podbrežnici, kao i građane koji žive u blizini gradilišta.

 

vrtić Cvjetno početak radova (1)

 

Izgradnjom vrtića poštovat će se sve konvencije Europske unije koje nalažu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, naglasio je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar.

 

„Djeca će imati moderna pomagala i didaktičke igračke, kako bi što lakše krenuli u osnovnu školu i pratili program nastave. U kontekstu toga, vrtić će prvenstveno biti prilagođen djeci s poteškoćama u razvoju, ali će imati i skupine djece koja će pohađati redoviti program“, napomenuo je Ačkar.

 

vrtić Cvjetno početak radova (6)

 

Ravnateljica vrtića Žirek, Sandra Crnić, pojasnila je kako će u donjem dijelu vrtića biti program predškole te grupe djece s poteškoćama u razvoju, dok će na katu biti četiri skupine za djecu iz redovitog programa.

 

„Na taj način bi sva djeca boravila u jednom objektu, čime ćemo dobiti jednaku kvalitetu rada i za djecu s teškoćama i onu koja su u redovitom programu. To je važno i da djeca prihvaćaju međusobne različitosti i da nitko od njih nije stigmatiziran“, rekla je ravnateljica Crnić.

 

vrtić Cvjetno početak radova (2)

 

Resorni zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec ističe kako će vrtić u Cvjetnom naselju biti opremljen prema najmodernijim pedagoškim standardima te da je Velika Gorica na samom vrhu po ulaganju u predškolski odgoj.

 

„Izdvajamo značajna sredstva za predškolski odgoj i po tome smo na samome vrhu među svih 127 gradova u Hrvatskoj. Veliko težište stavljamo upravo na predškolski odgoj, a kao što smo obećali, ono što je i naša zadaća, da svaki roditelj svoje dijete može upisati u vrtić“, kazao je Kolarec.

 

vrtić - Barišić - Kolarec

 

Gradonačelnik Barišić napominje kako će upravo svako dijete u Velikoj Gorici i dobiti svoje mjesto u vrtiću, a što će se realizirati uskoro.

 

„Napravili smo vrtić u Velikoj Mlaki, obnovili Dječji vrtić Velika Gorica, u tijeku su radovi na vrtiću Ciciban, a u Žireku ćemo kao što vidite izgraditi novi. Sada ćemo se okrenuti prema okolnim naseljima i vidjeti gdje su potrebe za vrtićima, a to su zasigurno Posavina, Vukomeričke gorice te Selnica. Kada je u pitanju Gorica, idući potez je Kurilovečka“, dodao je Barišić.

 

Galerija fotografija: