Prijava

Vaša prijava

Humanitarna trka Terry Fox Run 25. rujna na Jarunu


Humanitarna trka Terry Fox Run, koju organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val, i ove će se godine održati na zagrebačkom jezeru Jarun, i to u nedjelju 25. rujna.

 

terry-fox-run-1

 

Ova je trka jedna od najdugovječnijih humanitarnih akcija u Hrvatskoj. U 16 godina održavanja okupila je više od 80.000 sudionika, a dosad je u okviru akcije, prikupljeno preko 5 milijuna kuna za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti. Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka.

 

“Prije 36 godina, Terryjeva nevjerojatna hrabrost i odlučnost poveli su ga na put duži od 5.000 kilometara diljem Kanade, i u srca milijuna ljudi. Velikodušnost građana Hrvatske u podizanju svijesti i sredstava za borbu protiv raka tijekom proteklih godina uistinu je zadivljujuća i služi na čast Terryevom nasljeđu,” rekao je veleposlanik Kanade u Hrvatskoj, Daniel Maksymiuk.

 

Trci će prethoditi humanitarna prodaja majica s vizualima akcije, u subotu 17. rujna, ispred  zagrebačkog kafića Charlie u Gajevoj 4.

 

Organizatori podsjećaju da u središnjem događanju ove humanitarne akcije, trci na Jarunu, u nedjelju 25. rujna mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ali i kupnjom majice Terry Fox Run. Program na Jarunu započinje u 14 sati i trajat će do 18 sati, a početak trke zakazan je za 16 sati.