Prijava

Vaša prijava

FOTO ZTC slavi 25 godina rada, zavirite u njihov remontni hangar


Zrakoplovno-tehnički centar u Velikoj Gorici obilježava 25 godina rada. Djelatnici centra i predstavnici resornih ministarstava danas su zajedničkim druženjem proslavili godine uspješnog rada u održavanju, obnovi i popravku zrakoplova.

 

ztc-obljetnica-1

 

Tvrtka danas broji 232 djelatnika koji rade u kompleksu od 230 tisuća četvornih metara, kojeg čine hangari, pogoni, radionice, skladišta, upravna zgrada, heliodrom i uzletno-sletna staza.

 

ztc-obljetnica-8

 

Direktor ZTC-a Pavao Krpan ističe kako je perspektiva ZTC-a dosta velika, ali da se mukotrpno probijaju na konkurentna inozemna tržišta.

 

„U zadnje dvije godine imali smo drugi inozemni posao. S Bosnom i Hercegovinom dogovaramo posao remonta helikoptera, u Makedoniji i Crnoj Gori servis Air Tractora AT-802, a javljamo se gdje god možemo za remont helikoptera Mi-8MTV, odnosno za servis kanadera CL-415, za koje imamo civilno odobrenje“, kaže Krpan.

 

ztc-obljetnica-7

 

Ambicija im je da postanu regionalni centar za servis zrakoplova. Kažu kako posjeduju tehnološki napredne radionice s visoko kvalificiranim i stručnim radnicima koji obavljaju poslove servisa zrakoplova, zrakoplovnih komponenti i svih vrsta radova u području aviotehnike.

 

ztc-obljetnica-2

„Trenutačno se pripremamo za sljedeću protupožarnu sezonu, a ovu koja je iza nas uspješno smo obavili. Dolaze nam na održavanje kanaderi CL-415, u ovome nam je trenutku na remontu helikoptera Mi-8MTV, naručitelja Ministarstva obrane i počinjemo radove na makedonskom Air Tractoru AT-802, kao i servis radova za španjolskog partnera s kojim nastupamo kao podizvođači, dodao je Pavao Krpan istaknuvši odličnu suradnju s Gradom Velikom Goricom.

 

Galerija fotografija: