Prijava

Vaša prijava

Osnovna škola Pokupsko ugostila prijatelje i kolege iz Slovačke


Djelatnici Zakladne škole Tatranska Lomnica iz Slovačke posjetili su Osnovnu školu Pokupsko na svom putu prema Jadranskom moru, točnije Dramlju. Profesor Marijo Ožaković održao je sat glazbene kulture, na kojem su uz pomoć tamburaške grupe OŠ Pokupsko Slovaci naučili izvoditi pjesmu ‘Kupom plovi lajdica’.

 

“Još jednom posjetili su nas naši kolege Slovaci u našem skromnom, ali velikom i bogatom domu, te ponovno proživjeli i doživjeli divne trenutke tijekom druženja i boravka kod nas. Pjesmu ‘Kupom plovi lajdica’, koju su naučili, sjajno su izveli na prigodnom umjetničkom programu u kojem su nastupili i zbor, tamburaši, PŠ Hotnja te folklorna skupina”, kažu iz OŠ Pokupsko.

 

os-pokupsko

 

Nakon obilaska pokupskog kraja i razgledavanja sakralnih objekata unutar župe, Slovaci su posjetili i ured načelnika općine Pokupsko, gdje ih je načelnik Božidar Škrinjarić srdačno primio.

 

os-pokupsko2

 

“Prije ručka učitelj Stevo Jurić organizirao je štafetne igre za nas i Slovake u kojima su oni bili uspješniji od nas. Nakon sjajnog ručka, pripremljenog vještom rukom naše tete kuharice, izmijenili smo, uz pjesmu, ples i druženje, po koju riječ sjećanja na naš posjet Slovačkoj te, prije samog njihovog odlaska na Jadran, obećali uzvratni posjet još ove zime”, kažu iz OŠ Pokupsko.

 


Raspored nastave stranih jezika