Prijava

Vaša prijava

Predsjednik gradske četvrti: “Djeca ne smetaju nikome, ali igralište je preblizu zgradi i premalo za loptu”


Slučaj zabrane igranja loptom na dječjem igralištu u goričkom naselju Visoki Brijeg koji je danas izazvao burne reakcije javnosti, dobiva svoj epilog. Naime, nikome ne smeta da se djeca i dalje igraju na igralištu i ono neće biti uklonjeno, sporna je samo igra loptom za koju to igralište nije niti namijenjeno, kaže Ivica Kolarec, predsjednik gradske četvrti ‘Miljenko Granić’.

 

“Naravno da nećemo dati ukloniti igralište, mi smo i tražili da se tamo postavi da se djeca mogu zabavljati na igračkama. U zadnje vrijeme su tamo djeca od nekih 10-ak godina počeli igrati nogomet unutar ograde i nabijali su loptu u zgradu, tako da ljudi stvarno tamo nisu mogli mirno živjeti i bili su izluđeni. Mi smo htjeli na neki način pomiriti cijelu stvar, da se zabrani samo igranje loptom, a nikako da se zabrani djeci pristup i igranje na igralištu. Nitko to nije ni tražio. Problem je samo lupanje loptom, ništa drugo”, objasnio je Kolarec i objasnio kako je igralište preblizu stambenim zgradama, a uz to je i vrlo maleno.

 

“Igrati se tamo loptom može značiti da lopta u svakom trenu može malo dijete lupiti u glavu i ono bi moglo pasti s ljuljačke i svašta bi se moglo dogoditi. Zapravo, na takvim igralištima mislim da nije primjereno igranje s loptom. Na ‘Bratstvu’ ima lijepo asfaltirano igralište, na kojem je dijelom i trava, i tamo se može igrati loptom”, kaže Kolarec.

 

U dogovoru sa stanarima, ostalim građanima i Gradom Velikom Goricom, razmislit će o najboljem rješenju za igralište, a o tome ovisi i hoće li ponovo postaviti znak. U svakom slučaju, kaže Kolarec, igralište ostaje gdje je.

 


BKVG roštilj