Prijava

Vaša prijava

Za načelnika općine Rugvica Matu Čička nema neostvarenih ciljeva


Razdoblje pred izbore odlična su prilika za razna obećanja od kojih se neka ostvare, a neka ostanu samo na izrečenom, ali ne i u slučaju načelnika općine Rugvica Mate Čička koji doslovno što kaže to i ostvari. Najbolje to znaju mještani Rugvice, ali i svi ostali koji su zadivljeni gospodarskim čudom, kako zovu ovu općinu.
 
Na čelo općine došao je zahvaljujući pobjedi na prijevremenim parlamentarnim izborima održanim prošle godine, i tako nakon sedamnaest godina vođenja Rugvice od strane Ivana Remenara, postao novi načelnik željan promjene i boljeg života u mjestu.
 
Kako kaže Čičak jedan od prvih poteza bio je „riješiti sve što su obećavali, a to je uvođenje besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce, počeli su asfaltirati ulice, i u godinu i pol dana asfaltirano je njih stotinu, no tu se neće stati, uvedene su mnoge mjere koje su poboljšale život što stanovništvu, što poduzetnicima.“
 
Prihodi za 2016. godinu oko dvije milijarde kuna
 
Pomicanjem naplatnih kućica u Ježevo, Rugvica je postala najatraktivnija lokacija u Hrvatskoj. „Ono što veseli je dolazak velikog outlet centra kraj Ikee čija gradnja počinje u ožujku iduće godine. Tu će biti 120 trgovina, doista jedno pravo čudo, i time će ova općina postati i outlet destinacija.“ – kaže Čičak.
 
Prihodi poduzetnika u 2014. bili su 600 milijuna kuna, a ove će to vjerojatno biti dvije milijarde kuna, a jedan od glavnih ciljeva je privlačenje investicija, otvaranje novih radnih mjesta i širenje novih poslovnih zona, kako bi novcem kojim uprihoduju od svih naknada mogli osigurati što kvalitetniji standard mještana.
 
Niz mjera uveden je otkad je općinu preuzelo novo vodstvo, a jedna od njih usmjerena je na poduzetnike. „Od 01.siječnja ove godine uveli smo jednu poticajnu mjeru, za sve naše poduzetnike na području općine, a ta je da ih oslobađamo od komunalne naknade obzirom na broj zaposlenih s područja naše općine, to je odmah dovelo do rezultata, u mjesec dana zaposleno je stotinjak ljudi.“
 
Učili na dobrim primjerima gradova i općina u okolici
 
„Moram priznati da nas Velika Gorica u svemu potiče i da smo od nje iskopirali dosta stvari, vi ovdje imate kvalitetne programe, i ne treba biti posebno mudar, treba vidjeti gdje se dobro radi, to kopirati i vaša sredina ide naprijed.“ – ističe Čičak.
 
Planova je puno, do Uskrsa 2017. će biti gotov dječji vrtić, povećane su naknade za novorođenu djecu, a povećavat će se i dalje, reciklažno dvorište je u završnoj fazi, rješava se situacija sa županijskim cestama, a prostora za širenje još ima…
 
Više o tome što je u emisiji „Središnjica“ City radija rekao načelnik općine Rugvica Mato Čičak poslušajte putem linka u nastavku.
 


USTAV REPUBLIKE HRVATSKE

Državno Natjecanje iz geografije