Prijava

Vaša prijava

Ekonomska škola Velika Gorica prijavila projekt za program Erasmus+ u Portugalu


ekonomska-skola-je-ove-godine-obiljezila-25-godina-rada-dsc_0186
Ekonomska škola je ove godine obilježila 25 godina rada

 

Treću godinu u nizu Ekonomska škola Velika Gorica sudjeluje u međunarodnim projektnim aktivnostima stručnog usavršavanja nastavničkog osoblja u okviru ‘programa Erasmus +’ Europske unije. U prve dvije godine mobilnost učenika i nastavnika velikogoričke škole odvijala se u Njemačkoj, a ove godine kao destinacija izabran je Grad Braga u Portugalu (glavni je grad Distrikta Braga u sjevernom Portugalu). Ekonomska škola (prijavitelj) je za projekt mobilnosti Erasmus + osmislila ‘Projektni menadžment u Portugalu’ koji će realizirati u suradnji sa Braga Mobility Open (partner).

 

igor-skupnjak
Igor Skupnjak

Idejni tvorac projekta Igor Skupnjak, prof. o ovogodišnjoj prezentaciji spomenutog projekta je kazao: ”Odabrali smo Portugal zbog proširenja iskustva sa zemljom na krajnjem jugu Europe i logične radoznalosti kako to rade u državama koje ne nose etiketu njemačke preciznosti, ali su u školstvu približno efikasne. Zbog oskudnih financijskih mogućnosti naše škole u Portugal će ići samo dvoje nastavnika, osim mene još i Anita Bilić Brdar, prof. njemačkog jezika. Projekt će biti realiziran kroz petodnevni tečaj (40 sati), od 10. do 15. listopada 2016. Sudionici tečaja će također sudjelovati u kulturnim aktivnostima odnosno obilascima kulturnih i povijesnih znamenitosti nekoliko gradova (Porto, Viana do Castelo, Braga). Troškove projekta pokriva Europska unija.”

 

erasmus

Spomenuti projekt za Ekonomsku školu Velika Gorica znači jačanje vlastitih kapaciteta, modernizaciju ustanove i nastavak međunarodnog djelovanja i suradnje. Kompetencije i iskustva osoba koje sudjeluju u projektu mobilnosti bit će dugoročno integrirane u školu kroz svakodnevno provođenje parcijalnih projekata u svom kurikulumu, vezanih za vođenje škole odnosno izvannastavne aktivnosti učenika.


Međunarodni dan mira (niži razredi)

Državno Natjecanje iz geografije