Prijava

Vaša prijava

Najbolje od turopoljske gastronomije na jubilarnom 15. ‘Gastru Turopolja’


Turistička zajednica i Udruženje obrtnika Velika Gorica već 15. godinu zaredom organiziraju ‘Gastro Turopolja’, manifestaciju na kojoj velikogorički ugostitelji izlažu svoje najcjenjenije delicije, ali i na kojoj gosti prezentiraju najbolje od okusa svog podneblja. Ove godine manifestacija slavi svoj mali jubilej što će se obilježiti i prigodnom izložbom na otvorenom u parku Šetališta Franje pl. Lučića.

 

Foto: TZVG
Foto: TZVG

 

Nedjeljni turopoljski ručak

 

Kako to izgleda kada cijeli grad objeduje zajedno na otvorenom moći će doživjeti i ove godine svi posjetitelji Gastro Turopolja. Upravo na Svjetski dan hrane, 16. listopada, ispred Muzeja Turopolja održava se Nedjeljni turopoljski ručak. Svečano otvorenje počinje u 12.30 sati, a kušanje pripremljene hrane je od 13 sati.

 

Osim ručka, organizatori su za posjetitelje pripremili i gastronomsku izložbu jela velikogoričkih ugostitelja i gostiju, Dane meda, izložbu domaćih proizvoda, natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine u kojem sudjeluju učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica za zanimanje kuhar i konobar uz tehničku podršku Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice. Na Gastro Truopolja još će se pripremati gulaš u velikoj tavi, a moći će se probati i razni mediteranski specijaliteti s otoka Korčule i Lastova.

 

Foto: TZGVG
Foto: TZGVG

 

“Poslije ručka šetnjom do okolnih štandova možete kupiti pokoji suvenir i tradicijski proizvod, a mislili smo i na najmlađe koji će imati priliku sudjelovati u kuharskim radionicama dječjeg vrtića Ciciban pod nazivom Mali poduzetnik. Uz bogatu gastronomsku ponudu očekuje vas i cjelodnevni kulturno-zabavni program gdje ćete u dobroj atmosferi moći provesti nedjeljno poslijepodne”, kažu iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.