Prijava

Vaša prijava

HSP AS suspendirao goričku članicu Predsjedništva stranke Vlatku Kovač


U službenom priopćenju HSP AS-a objavio je kako je jednoglasnom odlukom Časnog suda od 2. listopada na 60 dana suspendirana članica Predsjedništva HSP AS iz Velike Gorice i predsjednica Županijskog-vijeća HSP AS ZGŽ Vlatka Kovač.

HSP Ante Starčević - Vlatka Kovač

“Nakon iznimno loših rezultata koje je HSP AS kao dio Domovinske koalicije ostvario na prijevremenim parlamentarnim izborima, određeni stranački dužnosnici ponijeli su se izrazito nekorektno prema svojim suradnicima, ali i suprotno Statutu i Etičkom kodeksu HSP AS. U tome je prednjačila Vlatka Kovač. Tijekom predizborne kampanje nije provodila stranačke Odluke niti se ponašala u skladu s ovlastima koje je preuzela pri organizaciji na terenu. Takvo ponašanje je bilo nastavak njezine ustaljene prakse nesazivanja stranačkih tijela na razini Zagrebačke županije niti bilo kakve koordinacije prema nižim stranačkim tijelima prilikom donošenja Odluka u Skupštini Zagrebačke županije”, kažu iz HSP AS i dodaju kako je prijava protiv nje zaprimljena iz njihove podružnice u Zaprešiću.

 

Vlatka Kovač kratko nam je telefonom rekla kako na ovo nema komentara jer je za isto doznala iz priopćenja medijima, dakle ne zna što joj se stavlja na teret, i dodaje kako nije ranije imala saznanja o nezadovoljstvu njezinim radom. Također, smatra kako odluku o suspenziji može donijeti tek Predsjedništvo stranke, a ono se, kako kaže, još nije sastalo.