Prijava

Vaša prijava

Dubranec fest vratio nadu: Nužan nam je Klub mladih i društveni centar


Tristotinjak mještana i posjetitelja u subotu se okupilo na šestom Dubranec festu, jednom od rijetkih društvenih događanja u tom turopoljskom mjestu, osobito nakon raspuštanja tamošnjeg mjesnog odbora. Inicijator i koordinator manifestacije Emanuel Starčević priča nam kako je najvažniji cilj upravo okupiti ljude i oživjeti zamrla društvena događanja.

 

“Kao što je poznato ovdje kod nas, Mjesni odbor je dao ostavku. Vi kada dođete u njihov prostor, tamo ima toliko prašine da u njemu nije zdravo boraviti. Taj dom je prazan i u njemu nema društvenog života. Cilj ove manifestaciju je vraćanje međusobne komunikacije i druženja”, kaže Starčević, ističući kako je u Dubrancu nužan Klub mladih i društveni centar.

 

Manifestacija je počela okupljanjem svih sudionika ispred kapelice svete Kate, koji su krenuli u obilazak izvorišta pitke vode i razgledavanje prirode. Mještani su međusobno razmjenjivali povrtlarsko sjeme, dok je Udruga ‘Rustika’ prezentirala svoju banku starog sjemena. Središnji događaj Dubranec festa bila je Turopoljska meša na kajkavskom jeziku, koju je organizirala Plemenita opčina turopoljska. Mještani su uživali u kulturno-umjetničkom programu KUD-a Vrhovlje i zabavljali se do ranih jutarnjih sati.

 


Dan napada na Pokupsko