Prijava

Vaša prijava

Imali su opaki scenarij? U Velikom Polju započeli pljačkaški pohod, ali sve im se izjalovilo


Dvojica lopova, 27-godišnjak i njegov sedam godina stariji kompanjon, upali su u automehaničarsku radionicu u Velikom Polju u Nadinskoj ulici iz koje su ukrali računalo i više automobilskih ključeva, među kojima i ključ osobnog automobila VW golf V. Odvezli su se zatim do napuštene kuće u Dračevičkoj ulici i tamo sakrili ukradeni automobil, dok ga 27-godišnjak nije uspio zamijeniti za BMW 325, čijeg je vlasnika uspio dovesti u zabludu.

 

Policija kaže kako im je stala na kraj, a da su pljačkaški pohod krenuli još 8./9. kolovoza i počinili materijalnu štetu od 70 tisuća kuna. To, međutim, nije sve. Uskoro su se vratili na mjesto ‘zločina’.

 

foto: google maps
foto: Google maps

“Utvrđeno je da su osumnjičeni zajedno počinili još dva kaznena djela krađe i to 26. kolovoza 2016. u Vrbanićevoj ulici na ulici ispred stambene zgrade otuđili moped yamaha zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, a na korištenju kod zaposlenika – dostavljača koji se dovezao na navedenu adresu gdje je dostavljao naručenu hranu. Osumnjičeni su nakon krađe moped odvezli u Veliko Polje, Dračevičku ulicu, gdje su ga naknadno pronašli policijski službenici. Sumnja se da su drugu krađu počinili 13. rujna 2016., na adresi Sv. Mateja u Zagrebu, kada su otuđili moped piaggio daruvarskih registracijskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Daruvara, koji je bio na korištenju kod zaposlenika koji je prevozio pošiljke te se odvezli na adresu prebivališta prvoosumnjičenog 27-godišnjaka u Kašini i tamo ostavili moped. Moped su tijekom kriminalističkog istraživanja pronašli policijski službenici i vratili ga vlasniku. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 21.000 kuna“, kažu iz policije, detaljno opisujući scenarij pljačkaškog dvojca.

 


OBAVIJEST

Državno Natjecanje iz geografije