Prijava

Vaša prijava

KUD Nova Zora drugi na Državnoj smotri koreografiranog folklora


KUD Nova Zora iz Donje Lomnice osvojio je drugo mjesto na Državnoj smotri koreografiranog folklora u Čakovcu. Lomničani su nastupili kao predstavnik Zagrebačke županije među 19 sudionika iz cijele Hrvatske.

 

U prvom dijelu natjecanja KUD Nova Zora nastupio je s pjesmama i plesovima Brodskog Posavlja, a u drugom dijelu žiriju su pokazali kako izgleda Lomnička svadba.

 

kud-lomnica

 

“Predstavili smo se sa srcem, došli smo veseli i raspoloženi. To nam je bilo prvi put da sudjelujemo na Državnoj smotri koreografiranog folklora, a do sada smo bili samo na smotrama izvornog folklora. Možemo biti ponosni da smo drugi u Hrvatskoj po koreografiranom folkloru”, rekla je tajnica društva Zlatica Krznarić.

 

Na Susretu je nastupilo oko 400 folkloraša unutar osam hrvatskih ansambla i 1 gostujuće skupine iz Bosne i Hercegovine. Pobjednik 23. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina koji je organizirao Hrvatski sabor kulture je KUD Sveti Juraj iz Draganića. Drugo mjesto osvojio je KUD Nova Zora, dok je treće mjesto pripalo KUD-u Dika iz Slatine.

 

kud-nova-zora-2

 

“Na Državnu smotru smo išli neopterećeni, htjeli smo nastupe korektno odraditi i ostaviti dobar dojam, a o mjestu nismo ni razgovarali. Međutim kad je naša voditeljica Valentina došla i rekla nam da smo drugi, bili smo presretni. To nam je veliki poticaj za dalje i velika nagrada koja pokazuje da se trud isplatio”, rekla je Krznarić.

 

Drugi dio 23. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, ali u kategoriji izvornog folklora, održava se 12. studenog u Koprivnici.