Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija na WORLD TRAVEL SHOW-u u Poljskoj


Na međunarodnom sajmu turističkih putovanja „WORLD TRAVEL SHOW“ u Varšavi predstavljena je turistička i gastro-enološka ponuda te kulturna i povijesna baština Zagrebačke županije. Atrakcija Sajma bili su Vitezovi Zelingradski.

 

Održan je bilateralni sastanak između Zagrebačke županije i Mazowijeckog Vojvodstva na kojem je zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević potpisao Sporazum o suradnji između dvije regije.

 

Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

 

„Potpisivanje ovog Sporazuma prvi je korak k uspješnoj zajedničkoj suradnji. Teme su detaljno obrađene, ali one nas ni u kojem smislu ne smiju ograničavati. Razmjena mladih, obrazovanje, kultura, gospodarstvo, suradnja na EU projektima, izmjena iskustva, itd. samo su neka od područja zajedničkog djelovanja“ rekao je Rafał Rajkowski, zamjenik župana Mazowijeckog Vojvodstva nadodavši kako se nada da će ovaj Sporazum biti pozitivan primjer drugim regijama kako treba surađivati.

 

Pozitivna klima koja vlada između poljskog i hrvatskog naroda mora uroditi plodom“, zaključio je zamjenik Vujević. Sastanku je nazočila Veleposlanica Republike Hrvatske u Poljskoj dr. sc. Andrea Bekić koja je istaknula kako se nada da će Sporazum rezultirati konkretnim poslovima.

 

„Veliko značenje ima upravo regionalna suradnja. Lijepo smo se družili ove godine u Dubrovniku na 5. Forumu hrvatsko-poljskih regija koji je imao vrlo važnu gospodarsku komponentu. Naših 10 županija i vojvodstava ostvaruje partnersku i prijateljsku suradnju“, dodala je Veleposlanica Bekić.

 

Inače, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Poljskoj postavilo je atraktivnu izložbu umjetničkog fotografa Davora Rostuhara „Hrvatska iz zraka“.

 

sajam-poljska1
Foto: Zagrebačka županija