Prijava

Vaša prijava

Zbog nedostatka državnih domova umirovljenika, mnogima su nada i spas udomitelji


Stotinjak udomitelja i njihovih obitelji okupilo se u Starom Čiču, na druženju koje je organizirao gorički Centar za socijalnu skrb. Razmjena iskustava, razgovor i nova prijateljstva glavni su razlog što se udomitelji svake godine odazivaju druženju. Šaljivi igrokaz Društva žena Pleso, glazbene točke i predavanje ‘Psihološka prilagodba na udomiteljsku obitelj” danas su tako zabavili i razveselili udomitelje iz Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke županije.

 

“Udomila sam i brinem se za četiri nepokretne osobe od 60 godina naviše. To je jako human i lijep posao. Ispunjava me što su ljudi zadovoljni i ne osjećaju se odbačenima te su postali dio naše obitelji. To je najveća nagrada za rad 24 sata na dan”, ispričala je Radmila Bočkor, udomiteljica iz Čazme koja se time bavi devet godina.

 

susret-udomiteljskih-obitelji-5

 

“Već gotovo 30 godina organiziramo druženja i podršku udomiteljskim obiteljima. Napravimo za njih prigodni program koji ima edukacijski dio, ali i zabavni dio. Također, za njihove korisnike pripremimo poklone. Zagrebačka županija nema državnog doma koji bi bio jeftiniji i zato podržavamo udomiteljstvo na sve moguće načine”, rekla je Marija Žirović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, i dodala kako udomiteljstvo na našem području stagnira, no kako se radi na profesionalizaciji udomiteljstva što bi doprinijelo i većem broju udomitelja.

 

Galerija fotografiija