Prijava

Vaša prijava

Naši dobrovoljni vatrogasci među najboljima u državi


Na 7. Državnom natjecanju u Puli u jakoj konkurenciji od 230 natjecateljskih odjeljenja, dobrovoljni vatrogasci iz Zagrebačke županije ostvarili su najuvjerljivije pobjede u muškoj A kategoriji osvojivši prva tri mjesta. Među najboljima su bili članovi DVD-a Razljev, Andrilovec, Ribnice, Paukovca i Javne vatrogasne postrojbe Ivanić-Grada. Iako je prvo mjesto izostalo, dečki iz DVD-a Paukovec zadovoljni su rezultatom.

 

“Mi smo u vatrogastvu od 2008. godine, tako da nam je ovo bilo treće državno natjecanje. Dvaput smo bili prvaci, u Splitu 2008. godine i u Zadru 2012. godine. Rezultatima smo jako zadovoljni”, ispričao nam je Marko iz DVD-a Paukovec.

 

Predstavnike vatrogasaca primio je župan Stjepan Kožić. Čestitao im je na postignutom uspjehu i rekao da su vatrogasci uvijek spremni odazvati se svakom pozivu.

 

„Vaši rezultati, i kroz natjecanja i kroz svakodnevni život, govore da stanovništvo može biti sigurno u slučaju bilo kakve potrebe“, rekao je Kožić i najavio kako se proračunska sredstva namijenjena aktivnostima vatrogasaca neće smanjivati niti u 2017. godini.

 

„Unatoč poreznoj reformi, kojom će lokalna i regionalna samouprava ponovno dobiti manje prihode, sredstva za vatrogasce bit će, kao i dosad, na nivou od oko 3 milijuna kuna“, rekao je župan.