Prijava

Vaša prijava

Pronašli rješenje: VG Vodoopskrbi Zagrebački holding samo ovog tjedna uplatio 4,5 milijuna kuna duga


Iz VG Vodoopskrbe javljaju kako su krajem listopada zajedno sa Zagrebačkim holdingom sklopili sudsku i izvan sudsku Nagodbu u iznosu od 3.542.401,30 kn glavnice te 946.619,43 kuna kamata, čime su naplatili dugogodišnje potraživanje od Grada Zagreba.

 

“Nakon više od 20 godina neriješenog problema odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda zagrebačkih naselja Hrašće, Odra i Mala Mlaka na velikogoričkom pročistaču, VG Vodoopskrba d.o.o. na čelu s direktorom Rak Stjepanom, uspješno je pronašla rješenje. Tome je prethodilo je niz aktivnosti koje su 29.02.2016. godine rezultirale sklapanjem Ugovora o pružanju usluge pročišćavanja otpadnih voda i plaćanju razlike količina pročišćenih otpadnih voda za naselja Hrašće, Odra i Mala Mlaka između Grada Zagreba, Vodoopskrbe i odvodnje Zagreb, VG Vodoopskrbe i Grada Velika Gorica”, stoji u priopćenju VG Vodoopskrbe, koja je naplatila svoja potraživanja i za razdoblje od 2012. do 2015. godine u iznosu od 1,46 milijuna kuna.

 

Zahvaljujući potpisanom Ugovoru svake godine planiraju uprihoditi oko pola milijuna kuna.

 

“Važnost ove naplate potraživanja za izvršenu, a pri tome dugo godina neplaćenu uslugu, nalazi se u činjenici kako će sredstva u visini od cca 6.000.000,00 kn biti usmjerena u naš dio sufinanciranja EU projekta Aglomeracija Velika Gorica”, izjavio je direktor Stjepan Rak.

 

Foto: VG Vodoopskrba
Stjepan Rak, Foto: VG Vodoopskrba