Prijava

Vaša prijava

FOTO Sajam poslova: Hrvatska kontrola zračne plovidbe iz Gorice među najtraženijim poslodavcima


Na Sajmu poslova u Zagrebu predstavlja se 90 poslodavaca koje obilaze prije svega nezaposleni ljudi, ali  i oni koji žele pronaći bolji posao. Jedan od posjećenijih izložbenih pultova je onaj Hrvatske kontrole zračne plovidbe iz Velike Gorice. Među brojnim kandidatima, svoj životopis je toj tvrtki osobno došao predati i Luka Holjevac.

 

10.11.2016.-Sajam poslova-Zagreb. Foto: Tin Trputec/Cityportal
10.11.2016.-Sajam poslova-Zagreb. Foto: Tin Trputec/Cityportal

„Predao sam životopis na hrvatskom i engleskom jeziku. Sa sobom sam ponio i USB i s ostalim podacima o meni, ako bi tvrtki bilo potrebno. Oboružan sam podacima i dobrom voljom pa ćemo vidjeti“, kaže Luka. Svoje radno mjesto vidi upravo u Gorici, a posao kontrolora zračnog prometa predstavlja mu izazov.

 

„Ovo je posao koji najviše želim. Upravo sam se raspitao sve što me zanima vezano uz radno mjesto kontrolora leta. Doznao sam kako je proces dobivanja posla dosta iscrpljujući, ali nije mi žao probati jer u pitanju je jedan dinamičan i zanimljiv posao, kojeg trebam jer mi je prije mjesec i pol istekao ugovor za posao koji sam radio protekle dvije godine“, priča nam Luka koji je završio turistički smjer na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

 

Anja Oppenheim Barešić iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe potvrdila nam je kako će vjerojatno uskoro biti u potrazi za novim zaposlenicima.

 

„Kontrolor zračnog prometa je vrlo specifično i nama važno zanimanje. Tražimo 10 do 12 kandidata između 18 i 25 godina, bilo sa završenom srednjom školom ili nekim višim obrazovanjem, uz poznavanje engleskog jezika i zdravstvenu sposobnost. Te zaposlenike, međutim, nije teško naći pa smo danas ovdje kako bi privukli što više kandidata“, kaže Oppenheim Barešić, ističući kako će sve životopise pohraniti u bazu.

 

Sajam poslova održava se do 17 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, Avenija grada Vukovara 68.

Galerija fotografija:

 


Dan otvorenih vrata Županijskoga suda u Velikoj Gorici

Državno Natjecanje iz geografije