Prijava

Vaša prijava

Frizerski kabinet u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica: 18 im je godina tek!


Srednja strukovna škola Velika Gorica sljedećeg tjedna postaje mjesto velikog slavlja. Naime, 17.studenog 1998. godine u toj školi otvoren je frizerski kabinet u kojemu je praktičnu nastavu prve godine pohađalo ukupno 69 učenika frizerske struke.

 

Kabinet od prvog dana vodi  Mirjana Mikulčić koja svoje dugo godina stjecano znanje i vještine još i danas nesebično prenosi svojim učenicima. I kako kaže „biti frizer nije običan posao, biti frizer mnogo je više od toga to je čista ljubav, to je inovativnost, to je prava pravcata umjetnost.“

 

Teorijska znanja na učenike prenosile su i još uvijek to čine profesorice koje su uložile veliki trud i ljubav kako bi svoje znanje svih ovih godina prenosile učenicima.

 

U svakoj generaciji pojedini učenici isticali su se svojim vještinama, te su svoja znanja pokazivali na raznim natjecanjima frizera. „Mnogo napora bilo bi potrebno uložiti da se izbroje sva ta natjecanja na kojima su sudjelovali naši učenici. Školska, županijska, međužupanijska, državna. I svaki puta vraćali smo se sa nagradama. „ – ističe Mikulčić.

 

Kada dođete u kabinet frizera ono što ćete prvo uočiti je veliki broj pehara, te fotografija koje čuvaju uspomene na proteklih osamnaest godina.

 

Od početnih, kako smo već istaknuli 69 učenika iz prve generacije, kroz ovaj kabinet prošlo je gotovo 650 učenika, od kojih su danas mnogi pravi majstori u svojoj struci, i ponos škole iz koje su potekli.

 

Kako bi pokazali kako je sve izgledalo unatrag osamnaest godina, učenici i profesori frizerskog kabineta pripremaju prigodni program za četvrtak 17.studenog, u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica.


Rezultati nogometnih utakmica