Prijava

Vaša prijava

Centar za posjetitelje imat će multifunkcionalnu dvorana te ugostiteljski dio


Nakon dva i pol mjeseca od početka radova na Centru za posjetitelje, gradilište su danas obišli direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Milada Mesarić i gradonačelnik Dražen Barišić.

 

“Sada smo došli do faze kada gotovo izlazimo iz zemlje, napravili smo ovaj podrumski dio koji ima 746 četvornih metara s ledanom, a bez ledane 700 četvornih metara. Zadovoljni smo jer nas je vrijeme poslužilo i do sada su se napravili ključni radovi te će kroz dva i pol tjedna početi radovi na vidljivom dijelu objekta“, rekao je gradonačelnik Barišić.

 

Paralelno s izgradnjom Centra za posjetitelje radi se i na osmišljavanju unutarnjeg uređenja objekta koje će naglašavati identitet Turopolja i promovirati turizam ovoga kraja. Osim što će u novom Centru za posjetitelje biti sjedište goričke Turističke zajednice, planira se i ugostiteljski dio Centra.

 

16.11.2016. Velika Gorica - Obilazak radova na Centru za posjetitelje - foto:Petra Rožić/cityportal.hr
16.11.2016. Velika Gorica – Obilazak radova na Centru za posjetitelje – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

“Objekt će imati i promotivne, prezentacijske i gospodarske aktivnosti te multifunkcionalnu dvoranu u kojoj će se moći prezentirati svi zainteresirani, kao što su Plemenita opčina turopoljska, naši medari, vinari, voćari i ostali”, naglasio je Barišić.

 

Projekt Centra za posjetitelje vrijedan je 6,2 milijuna kuna, od čega je Grad dao 2 milijuna kuna, dok će ostatak platiti Turistička zajednica Grada Velike Gorice. Kraj radova i otvaranje centra gradonačelnik je najavio za travanj 2017. godine.

 

16.11.2016. Velika Gorica - Obilazak radova na Centru za posjetitelje - foto:Petra Rožić/cityportal.hr
16.11.2016. Velika Gorica – Obilazak radova na Centru za posjetitelje – foto:Petra Rožić/cityportal.hr

“Turistička zajednica napokon vidi trenutak kada će ući pod vlastiti krov i za nas je to povijesni trenutak. Naš posao je sada osmisliti kvalitetan sadržaj koji će biti u tom prostoru jer nije nam cilj napraviti još jednu kuću, nego napraviti kuću koja će biti puna sadržaja. Vjerujemo da će Centar za posjetitelje dati veliki poticaj razvoju drugih turističkih objekata na ovom području, da će ojačati privatnu ponudu i ugostiteljstvo, ali i sve ostale sadržaje”, istaknula je Milada Mesarić.

 


Zvonjalica