Prijava

Vaša prijava

Opljačkan Gorički klub mladih: Od iduće godine Galženica pod video nadzorom


Gorički klub mladih otvoren je prije 10-ak dana, a ovog vikenda već je ostao bez opreme. Naime, netko je tijekom noći provalio u Dom kulture Galženica i ukrao projektor, laptop i fotoaparat.

 

“U petak smo bili tamo i bila je Noć kazališta. Iz knjižnice su jutros primijetili da je provaljeno. Sve što su nam ukrali je nova oprema koju smo tek nabavili i platili smo ju oko 5.000 kuna. Ali, naši programi idu dalje. Večeras je otvaranje Humphrey Bogart Festivala. Snalazit ćemo se s posuđenim laptopima i projektorom dok ne nabavimo nove ili dok nam ne vrate ove otuđene”, rekao je voditelj Goričkog kluba mladih Matej Peranić i dodao kako su o svemu obavijestili i pročelnika Krešimira Ačkara, koji je obećao pomoći. Naime, i ovu ukradenu opremu financirao je Grad Velika Gorica.

 

“Nama nisu ništa ukrali, ali su nam napravili materijalnu štetu jer su obili vrata. Najviše je oštećen Klub mladih i to mi je jako žao. Inspektor nam je rekao da nam trenutno kamere ne mogu pomoći tako da ćemo pričekati iduću godinu kada planiramo krenuti u rekonstrukciju Doma kulture Galženica. Novouređena zgrada imat će i kamere i cijele nove sustave”, objasnila je Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta.

 


FOTO Noć kazališta u Buševcu