Prijava

Vaša prijava

Na Ključić Brdu proslava 10. godišnjice Hrvatske mreže za ruralni razvoj


LAG Zrinska gora – Turopolje domaćin je proslave 10. godišnjice Hrvatske mreže za ruralni razvoj kojeg organizira udruga Odraz sutra u 15 sati na Ključić Brdu. U povodu obilježavanja obljetnice organizirali su panel raspravu o ulozi građana u ruralnom razvoju i predstavljanje rezultata projekta “Edukacijom, podrškom i promocijom do dobrog upravljanja na lokalnoj razini”.

 

“Želimo čuti različite stavove o ulozi građana u ruralnom razvoju. Također želimo vidjeti kakav je bio doprinos LAG-ova, odnosno lokalnih akcijskih grupa, koji okupljaju različite sektore na ruralnom području kako bi potaknuli lokalni razvoj na održiv način. Također, zanima nas što nas čeka u budućnosti, s obzirom na to da Europska komisija donosi novi model u ovom programskom razdoblju, a tiče se lokalnog razvoja vođenog zajednicom”, objasnila je Lidija Pavić Rogošić, predsjednica Odraz-a.

 

U panel raspravi “Građani u ruralnom razvoju – od LEADER-a do CLLD-a” sudjelovat će Višnja Jelić-Műck iz ODRAZ-a, Tugomir Majdak iz Ministarstva poljoprivrede, Svjetlana Kasunić iz HMRR-a i Siniša Bukal iz LAG-a Zrinska gora-Turopolje. Nakon rasprave bit će predstavljeni rezultati projekta te prikazan najnoviji kratki ODRAZ-ov film o sudjelovanju građana u procesima odlučivanja.

 

Rasprava će dobro doći građanima, organizacijama, lokalnoj samoupravi ili njenim institucijama, ali i poslovnom sektoru koji se u ovakve inicijative manje uključuje, no moći će saznati mogu doprijeti svom kraju, ali i svom poslovanju.

 


Uče bosi, ležeći na jastucima