Prijava

Vaša prijava

Obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom


Ususret Međunarodnom danu osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice organiziralo je raznovrstan program kojim će građane upoznati s načinom života osoba s invaliditetom te predstaviti svoje talente. Uz to, prezentirat će i akciju “Volim život”.

 

U ponedjeljak će tako prikazat će film “Skrivena strana medalje” o najtrofejnijem hrvatskom sportašu Mihovilu Španji. Dan kasnije osobe s invaliditetom sastat će se s gradonačelnikom Draženom Barišićem s kojim će razgovarati o aktualnim problemima i provedenim mjerama Strategije izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom. Nakon sastanka, u 18,45 sati predstavit će ovogodišnji program “Volim život” te prikazati film “Svako dijete ima pravo na obrazovanje”, a u 19,15 sati otvara se Izložba umjetničkih radova i proizvoda koju su pripremili članovi Udruge Suncokret.

 

Tribina pod nazivom “Platforma pozitivnih vibracija” u srijedu u 13 sati predstavit će iskustva paraolimpijaca, a dan kasnije u 14 sati povjerenstvo za osobe s invaliditetom pripremilo je predstavljanje romana “Dejan Dobrinić i čudnovati puteljak” autora Krune Šafranića. Večer nakon predstavljanja rezervirana je za zabavu uz Tamburaški sastav Harmonija u Clubu 100.

 

U subotu u 8 sati počinje 111. memorijal u boćanju osoba s invaliditetom “Marijan Dobrinčić”, a u 20,15 sati je sveta misa u crkvi Navještenja blažene djevice Marije.